Balıkesir'de bugün okullar tatil mi? Art arda deprem oldu!

Balıkesir'de bugün okullar tatil mi? Art arda deprem oldu!

Balıkesir'de dün gece saatlerinde yaşanan art arda depremler herkesi korkuturken meydana gelen artçı sarsıntıların ardından "Balıkesir'de okullar tatil mi?" sorusu gündeme geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz okulların tatil olmayacağını söyledi.

Balıkesir'de okullar tatil mi? sorusu dün gece saat 23.14'te yaşanan merkez üssü Balıkesir'in Altıeylül ilçesindeki 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından gündeme geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre yaşanan deprem herkesi korkuturken bu depremin ardından 51 artçı sarsıntı yaşandı. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremde büyük panik yaşandı. Depremin ardından okulların tatil olup olmadığı araştırılıyor. Peki, 11 Aralık Çarşamba Balıkesir'de bugün okullar tatil mi? Valilik ve MEB'den açıklama geldi mi? İşte cevaplar...

BALIKESİR'DE BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

Balıkesir'de bugün okullar tatil olmayacak ve eğitim öğretime devam edilecek. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kentte meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin, bugün okulların açık olacağını herhangi bir tatilin söz konusu olmadığını söyledi.

Depremin ardından artçı depremlerin olduğunu ama vatandaşların hissetmediğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Büyükşehrimizin jeoloji uzmanı bize bunun sönmüş bir deprem hareketi olduğunu söyledi. Uzmanımız 'vatandaşlarımız herhangi bir panik yapmasın. Eğer evlerinde herhangi bir olumsuzluk yoksa herkes evine gidebilir' dedi. AFAD da yaptığımız toplantıda da bu olay 00.30'a kadar netleştiğinden dolayı okullarımız yarın (bugün) eğitim öğretime devam edecek. Şehrimizde her şey normal, bizim için pozitif düşünen ve endişelenen herkese çok teşekkür ederiz."

 

 

.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN