Balkesir'de deprem! İstanbul, Bursa ve İzmir’de de hissedildi

Balkesir'de deprem! İstanbul, Bursa ve İzmir’de de hissedildi

Balıkesir'de gece yarısı art arda depremler meydana geldi. 32 dakikada 4 şiddetli depremin meydana geldiği kent, Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 23.14'te 5.0, 23.24'te 4.3, 23.27'de 4.1 ve 23.46'da 4.3'la sarsıldı. Balıkesir'deki depremler İstanbul, İzmir, Bursa ve Manisa'da da hissedildi. Depremin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bursa Valisi'nden de açıklamalar geldi. 'Deprem' kelimesi Twitter'da çok kısa bir sürede 'TT' olurken, depremin ardından Balıkesir'de çok sayıda vatandaş sokağa döküldü. Depremde herhangi bir can kaybının olmadığı öğrenildi.

Balıkesir, gece geç saatlerde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.0, 4.3, 4.1 ve 4.3 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle sallandı. Depremler Balıkesir'in yanısıra geniş bir alanda hissedildi. 23.14'teki depremin 7.7 kilometre derinlikte gerçekleştiği duyuruldu.

AFAD'dan yapılan açıklama şu şekilde;

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde saat 23:14'te 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

19-12/11/3.png

Öte yandan Kandilli'nin aktardığı bilgiye göre ise depremin büyüklüğü 5.0. Deprem İstanbul, İzmir, Bursa ve Manisa'da da hissedildi.

19-12/11/4.png

BALIKESİR'DE İKİNCİ DEPREM 

İlk depremin ardından bölgede 4.3 büyüklüğünde başka bir depremin daha olduğu belirtildi. AFAD'a göre bu ikinci deprem 4.3, Kandilli'ye göre de 4.1 büyüklüğünde gerçekleşti.

Depremin İzmir, İstanbul, Manisa ve Bursa’da da hissedildiği belirtildi.

Saat 23.45 itibarıyla herhangi herhangi bir can veya mal kaybı bildirimi yapılmadı.

NTV’ye bağlanan Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Şerif Barış, “Bu tip depremler oralarda çok sık yaşanan depremler. Bu depremin çok büyük hasar yapması beklenmemeli” dedi. Barış, geçen yaz İstanbul’da gerçekleşen deprem ile Balıkesir’de yaşanan depremin ilgisini olmadığını belirtti.

BALIKESİR VALİSİ: HASAR BİLDİRİMİ YOK

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 23.14’te meydana gelen 6 Eylül merkezli depremde herhangi bir hasar bildirimi olmadığını belirterek, "Hastaneye başvuran vatandaşımız da yok. Ekiplerimiz depremin merkezi konumundaki Akçaköy’de. Orada da herhangi bir hasar bildirimi yok" dedi.

"OLUMSUZLUK YAŞANMADI"

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabaha kadar teyakkuz halinde olacaklarını belirtti.

Telefonla bilgi aldıklarını aktaran Avcı, "Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN