Barış Pınarı'nda 4'üncü gün | Tel Abyad'a top atışları azaldı, YPG'liler yine ateş yakıyor

Barış Pınarı'nda 4'üncü gün | Tel Abyad'a top atışları azaldı, YPG'liler yine ateş yakıyor

Barış Pınarı Harekatı kapsamında dün gece saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vurulan Tel Abyad'da bu sabah sessizlik hakim. YPG teröristler, dün olduğu gibi bugün de Tel Abyad'da TSK SİHA'ların görüntü almaması ve uçakların belirlenen hedefleri vurmaması için lastik ve mazot yakıyor. Çatışma seslerinin duyulduğu Rasulayn'da da terör mevzilerinden yer yer duman yükseliyor.

TSK'nın, Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan harekat kapsamında Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik gece yarısından itibaren devam eden obüs ve tank atışları, sabahın erken saatlerinde azaldı.

Harekat kapsamında TSK birlikleri ve Suriye Milli Ordusu (SMO)  mensupları ise gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad tarafına geçiş yaptı.

SİLAH VE DOÇKA SESLERİ GELİYOR

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü.

Ayrıca ilçenin güneybatısından da aralıklı olarak silah ve doçka sesleri geliyor.

RASULAYN'DA ÇATIŞMA SESLERİ

Rasulayn ve çevresindeki terör mevzilerinin, operasyonun 4. gününde de ateş altına alınmasına devam edildi.

Rasulayn'daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vuruldu, bölgeden yer yer duman yükseldi. Kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor.

TEL ABYAD'DA OBÜS ATIŞLARI YENİDEN ARTTI

AA'nın saat 10.50'de geçtiği habere göre, Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik sabah saatlerinden itibaren obüs atışları arttı.

19-10/12/ana-manset-2-1570866327.jpgHarekat kapsamında Akçakale'de bulunan Tel Abyad sınırında askeri araç yoğunluğu yaşandığı gözlendi.

TEL ABYAD/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN