Başbakan Yıldırım: Sıra Kandil'de, onların da başını ezeceğiz

Başbakan Yıldırım: Sıra Kandil'de, onların da başını ezeceğiz

Başbakan Yıldırım Kuzey Irak'taki harekatı değerlendirerek, "Şimdi sıra Kandil'de... Orada da başlarını ezeceğiz bu terör gruplarının" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Bayburt mitinginde vatandaşlara seslendi.

Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "Bugün Bayburt ile Gümüşhane'nin ortak havalimanının temelini atıyoruz, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

'MUHALEFET ACINASI DURUMDA'

Türkiye siyasetinde bugüne kadar görülmeyen bir seçim döneminin yaşandığına işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dünyanın her yerinde seçime giren partiler, adaylar milletin önüne çıkıp yapacaklarını anlatırlar, iktidarları 'neden şunu yapmadın, neden bun yapmadın' diye eleştirirler. Ama bizim muhalefet adayları evlere şenlik. Muhalefet bizi yaptıklarımızla suçluyor. 'Niye yol yaptınız, niye havalimanı yapıyorsunuz, niye şehir hastanesi yapıyorsunuz, niye okul yapıyorsunuz, niye TOKİ yapıyorsunuz.' Herhalde siyasette dünyada ilk defa böyle bir şey yaşanıyor. Bir iktidar yatırım yapmakla, hizmet yapmakla suçlanır mı? Bu ülkenin muhalefeti maalesef böyle acınası bir durumda. Bunların haline gülsek mi, ağlasak mı, yoksa 'boşver' diyip geçsek mi? 'Boşver' diyip geçelim. Köprü yaptık, 'ne gerek var yıkarız' diyorlar. Hızlı tren yaptık, 'bu göçü artırır' diyorlar. 'Yerli araba yapalım' diyoruz, 'yerli araba yapmak ilkelliktir' diyorlar. 'Külliyeyi, milletin evini yıkacağız' diyorlar."

BAYBURT-GÜMÜŞHANE HAVALİMANI

Yıldırım, bugün Bayburt-Gümüşhane ortak havalimanının temelini atacaklarını belirterek, iki kente ortak hızlı tren hattını da yapacaklarını bildirdi.

Sıradan bir ülke olmayan Türkiye'nin bölgesinde gittikçe güçlendiğini vurgulayan Yıldırım, dünyada son 10 yılda yapılan 10 büyük projeden 6 tanesinin Türkiye'de gerçekleştirildiğine değindi.

Muhalefetin eline fırsat geçmesi halinde, ülkede "ne var ne yok" her şeyi tarumar edeceğini dile getiren Yıldırım, "Bunlar aslında bize yabancı değil. Bakın Türkiye'nin ilk yerli otomobili 60'lı yıllarda yapıldı. Bu projeyi kim durdurdu? Bunlar durdurdu, bu CHP zihniyeti durdurdu. Sivaslı Nuri Demirağ 1938'de uçak yaptı. Bunun fabrikasını kim kapattı? Bunlar kapattı. Bunlar yapılanı bozmaktan başka bir şey yapamazlar. Bunların adını ben koydum; Yıkım ekibi" dedi.

'BAŞLARINI EZECEĞİZ'

Yıldırım, Türkiye'nin sınırlarının güneyinde terör devletinin kurulmaya çalışıldığını belirtti.

Ülkenin, milletin güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir girişime izin vermeyeceklerini vurgulayan Yıldırım, "Nereden gelirse gelsin bu tehdidi yok etmek, ülkemizi korumak için Cerablus'a, El Bab'a, Afrin'e gittik mi, orada terör yuvalarını dağıttık mı, zulüm gören insanları zulümden kurtardık mı? Şimdi sıra Kandil'de. Oraya da gideceğiz, bu terör gruplarının orada da başlarını ezeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ŞARKICILAR FARKLI, ŞARKI AYNI'

Kalabalığa "Siz bu yıkım ekibine yol verir misiniz? Teröriste değil, terörle mücadele edenlerle uğraşanlara geçit verir misiniz?" diye soran Yıldırım'a vatandaşlar bir ağızdan "Hayır" karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım, 16 yıldır şeref ve izzetle ülkeye hizmet ettiklerini belirterek, "Vesayetçilere de darbecilere de teröristlere de pabuç bırakmadık, boyun eğmedik, sizin emanetinizi baş üzerinde tuttuk, milletimizle beraber direndik ve kazandık. Bizim bu yıkım ekibinden farkımız bu. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Bunlar ne diyor, Türkiye'nin aydınlık geleceğine, yürüyüşünü durdurmaktan bahsediyorlar. Bu aziz millet taş üzerine taş koyanla, laf üzerine laf koyanı çok iyi tanır" diye konuştu.

Muhalefet adaylarının bir ağızdan aynı şarkıları söylediğini ifade eden Yıldırım, "Şarkıcılar farklı, şarkı aynı. 'Ülke battı, bunlar Türkiye'yi batırdı' diye bas bas bağırıyorlar. Bunların zihniyeti, fikriyatı belli. Ne yaparsan yap, gözünü kapatıyor, güneşi inkar ediyor. Bunların yaptığı bu. Yeni rakamlar açıklandı, bu senenin ilk dört ayında büyüme oranımız geçen yılki gibi yüzde 7,4 oldu, yine dünyada birinci olduk. Türkiye'ye birinci olmak yakışır" dedi.

 

BAYBURT/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN