Başkent Kart nedir, nasıl alınır? İşte başvuru formu

Başkent Kart nedir, nasıl alınır? İşte başvuru formu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımların şeffaf ve kolay olması amacıyla 'Başkent Kart' projesini hayata geçirdi. ABB tarafından yardım almaya hak kazanan vatandaşlara artık elden para verilmiyor. İhtiyaç sahibi aileler, isimlerine özel hazırlanan Başkent Kart hesaplarından para yardımını çekebiliyor. İşte, Ankara Başkent Kart başvuru ekranı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) Başkent Kart projesiyle ihtiyaç sahibi aileler; toplu ulaşımda seyahat edebiliyor, faturalarını ödeyebiliyor, hak kazandıkları para yardımını hesaplarından çekebiliyor.

BAŞKENT KART NEDİR?

Vatandaşların, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden kolayca yararlanmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Başkent Kart, oluşturduğu ekosistemiyle birlikte her türlü alışveriş imkanını sunuyor, nitelikli sosyal yardım yapılmasını sağlıyor.

Başkent Kart güvenli bir şekilde alışveriş yapmaya, fatura ödemeye, para çekmeye ve yatırmaya imkan vererek parayı hızlı, özgür ve güvenilir şekilde kullanmaya yardımcı olması için planlandı. Temassız ödeme teknolojisine sahip Başkent Kart, Türkiye genelindeki işyerlerindeki pos ve ödeme cihazlarına yaklaştırarak kısa sürede ödeme imkanı sağlıyor.

Mastercard altyapısını kullanan Başkent Kart, dünya genelinde online ya da fiziksel alışverişlerde de kullanılabiliyor.

2021-07-10-172914.jpg

BAŞKENT KART NASIL KULLANILIR?

Başkent Kart'a para yükleme, karttan para gönderme, fatura ödeme ve kart hareketi detayları için Başkent mobil uygulamasındaki Başkent Cüzdan menüsü kullanılabiliyor. Kartla yapılan alışverişlerden elde edilen komisyon sosyal yardım havuzuna aktarılıyor.

İhtiyaç sahipleri bu kartlarla belediye tarafından yüklenen limitleri kadar alışveriş yapabiliyor. Kartın en önemli özelliği ise sosyal yardımlara destek olması. Kartı ihtiyaç sahipleri ile birlikte tüm vatandaşlar kullanabiliyor. Başkent Kart'ta kart ücreti ya da aidat bulunmuyor, alışverişlerde komisyon da alınmıyor.

BAŞKENT NASIL ALINIR?

İhtiyaç sahiplerine verilen Başkent Kart için başvurular Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin forms.ankara.bel.tr adresini ziyaret ederek istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. İhtiyaç sahiplerine verilen Başkent Kart almaya hak kazanan vatandaşlara cep telefonuyla bilgilendirme yapılıyor.

BAŞKENT KART BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

İHTİYAÇ SAHİBİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

BAŞKENT KART ÜYE İŞYERLERİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (58)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
58 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN