Basketbolun duayen ismi İsmet Badem hayatını kaybetti

Basketbolun duayen ismi İsmet Badem hayatını kaybetti

Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem, Çanakkale'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Saat 15.00 sıralarında Çanakkale'de motosiklet ile yaptığı geziden fotoğraf ve video paylaşan İsmet Badem, "Dostlarla Çan-Biga Turu" ifadelerini kullanmıştı.

Badem'in vefat haberini oğlu Burçin Badem sosyal medya hesabından duyurdu. Burçin Badem, "Maalesef Babam İsmet Badem'i Kaybettik! Babam İsmet Badem'i yaklasik 1 saat önce kaybettik. Şu anda Çanakkale'ye gidiyorum. Ayrıntılı bilgilendirme yapacağız" ifadelerini kullandı.

18-09/06/86dbf229df09d9bfd712bc3641107ec0-1536245844.jpg

Basketbol dünyasının sevilen ismi Badem'in ölümü, büyük üzüntüye neden oldu. Kaza bugün öğle saatlerinde Biga- Çan Karayolu'nun 11'inci kilometresinde meydana geldi. Basketbol camiasının duayen ismi İsmet Badem, Biga ilçesinden Çan yönüne motosikletiyle seyir halindeyken Eybekli köyü yakınlarında henüz bilinmeyen nedenle dengesini kaybetti. Motosikletinden düşüp, yerde metrelerce sürüklendiği belirtilen İsmet Badem'i görenler hemen yardıma koştu. Çağrılan sağlık ekipleri, Badem'in hayatını kaybettini belirledi. Olay yerinde savcılık ve jandarmanın incelemesinin ardından Badem'in cansız bedeni Biga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

18-09/06/badem.jpg

Babası İsmet Badem'in ölüm haberini sosyal medya hesabından duyuran oğlu Burçin Badem, Biga'ya gelmek üzere yola çıktı. Burçin Badem, babasının cenazesinin 8  Eylül Cumartesi günü, Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyü camiinde kılınacak ikindi namazından sonra aynı yerde toprağa verileceğini açıkladı.

18-09/06/resimid_10394005.jpg

Saat 15.00 sıralarında Çanakkale'de motosiklet ile yaptığı geziden fotoğraf ve video paylaşan İsmet Badem, "Dostlarla Çan-Biga Turu" ifadelerini kullanmıştı. Oğlu Burçin Badem'in sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu vefat haberinin ardından İsmet Badem'in cenaze programı da belli oldu. İsmet Badem'in 8 Eylül Cumartesi günü ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Seddülbahir köyünde toprağa verileceği bildirildi. 

18-09/06/resimid_10393814.jpg

 Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Türkoğlu, TBF'nin internet sitesinde yer alan mesajında, "İsmet ağabey parkelere veda ettikten sonra da basketboldan hiçbir zaman kopmamış bir büyüğümüzdü. Vefatını çok büyük bir üzüntüyle öğrendiğim İsmet ağabeye Allah'tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve tüm basketbol camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

İsmet Badem'in hayatını Türk basketboluna adadığın belirten Türkoğlu, şunları kaydetti:

"İsmet ağabey hem yorumculuk hem de köşe yazarlığı yaparken, kullandığı samimi üslupla basketbolumuzun en güler yüzlü isimleri arasında yer alıyordu. Bu sayede geniş bir kitlenin basketbolu sevmesi ve bu spora başlamasında önemli bir rol oynamıştı. Ayrıca bilgi ve birikimini paylaşmak için kilometrelerce yol kat edip, seminerden seminere koşmaktan hiç yorulmazdı. Onu Türk basketbolunun yayılmasında verdiği emeklerle hatırlayacağız. Mekanı cennet olsun."

ÇANAKKALE/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN