Batman Valiliği'nden 'Kürtçe şarkı' açıklaması

Batman Valiliği'nden 'Kürtçe şarkı' açıklaması

Batman Valiliği, şarkıcı Dodan Özer'in bir kafede Kürtçe şarkı söylediği sırada polis tarafından engellendiği iddialarını yalanladı.

Batman’da polisin bir kafeyi basarak Kürtçe şarkı söyleyen sanatçı Dodan’ın elindeki mikrofonu aldığı ileri sürülmüştü. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise iddialara sosyal medya hesabından tepki göstererek, "Bana düşen görev de bu hak ihlalini protesto etmek için Meclis'te bu türküyü bütün Türkiye’ye dinletmek olacak” ifadelerini paylaşmıştı. Söz konusu iddialarla ilgili Batman Valiliği, "İddialar tamamen asılsızdır" açıklaması yaptı.

Sosyal medyadaki iddialara göre, Batman’da polis, Dodan’ın sahnede 'Ey dilberê' parçasını söylerken elinden mikrofonu alarak, "O Ses Türkiye yarışmasında yasak olduğu gibi Batman’da da yasak Kürtçe söylemek" dediği ileri sürülmüştü.

Polise tepki gösteren Dodan ise sosyal medyada yayınlanan videoda, “Siz bir vatandaşsınız, ben de bir vatandaşım. Sizin yasal haklarınız olduğu kadar benimki de var: Doğru mu? Siz burada görev alabiliyor olabilirsiniz, ben de İstanbul’dan buraya konser için geldim. Sizin benim elimden mikrofonu çekmeye hakkınız yok. Ben 42 yaşında bir adamım. Senden daha büyük bir adam olarak söylüyorum. Sen benden çok gençsin” diye konuşmuştu

VALİLİKTEN YALANLAMA

Katıldığı bir ses yarışmasında Türkiye birincisi seçilen şarkıcı Dodan Özer'in bir kafede Kürtçe şarkı söylerken polis tarafından engellendiği iddialarıyla ilgili Batman Valiliği açıklama yaptı.

İddiaların asılsız olduğu belirtilen açıklamada, kafenin alkol satışı ve canlı müzik ruhsatının olmadığı ifade edildi. Açıklamada, "Sosyal medyada 'Batman'da polisin Kürtçe şarkı söyleyen sanatçıyı engellediği' yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan işlem, alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan iş yerine uygulanan faaliyetten men işleminden ibarettir" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN