Bayram kalpazanları: 1 milyon TL ele geçirildi

Bayram kalpazanları: 1 milyon TL ele geçirildi

İstanbul'da sahte belge ve para basan ev görünümündeki bir adrese düzenlenen baskında 1 milyon lira tutarında sahte Türk Lirası ile 65 trilyon İran Riyali ele geçirildi.

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, sahte üniversite diplomasından sahte kimliğe, sahte sürücü belgesinden sahte ustalık belgesine kadar aranan şahıslara ve terör örgütü üyelerine sahte belge de bastığı belirlenen şebekenin belge ve paraları basan mensubu yakalanıp gözaltına alınırken, sahte paraları bayramı fırsat bilerek piyasaya sürmeye çalışan diğer şebeke üyeleri aranıyor.

SAHTE PARA, SAHTE KİMLİK, SAHTE DİPLOMA....

İstanbul İl Jandarma ekipleri; Fatih'te terör örgütü üyeleri de dahil olmak üzere aranan şahıslara sahte kimlik, pasaport, sürücü belgesi ve diploma basan bir şebekenin yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle sahte para basıp piyasaya süreceği bilgisine ulaşınca çalışma başlattı.

EVİ MATBAAYA ÇEVİRMİŞLER

Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar da şebekenin, Fatih'te bulunan bir binanın bir dairesini matbaaya çevirdiğini tespit eden ekipler belirlenen adrese baskın düzenledi.

18-08/18/bayram-kalpazanlarina-dikkat-12158276.Jpeg

Ev görünümündeki adrese yapılan baskında şebekenin T.G.isimli mensubunu sahte para ve belge basarken suç üstü yakalayan jandarma ekipleri adreste yaptığı aramada ise 65 trilyon Riyal tutarında 13.bin adet sahte 500 bin İran Riyali banknotu, 1 milyon lira tutarında sahte 200, 100 ve 50 ve 20 lik TL banknotları ile  yüzlerce sahte nüfus cüzdanı, sahte sürücü belgesi, üniversite ve çeşitli kurumlara ait sahte diploma, sahte ustalık ve sahte özel güvenlik kartları ve üniversitelere ait güvenlik hologramları, sahte belgelerin yapımında kullanılan çok sayıda makine ve baskı malzemesi ele geçirdi.

İRANLI TURİST YOĞUNLUĞU NEDENİYLE RİYAL BASMIŞLAR  

Operasyonda ele geçen yüklü miktarda sahte İran riyalinin, son dönemde İstanbul da turizm amaçlı yoğun olarak bulunan İranlı vatandaşlar nedeniyle sahte olmasının esnaf ve tüccar tarafından fark edilmesinini zor olacağı düşünülerek basıldığını değerlendiren jandarma ekipleri, ele geçen sahte Türk Lirası banknotların ise yaklaşan Kurban bayramını fırsata çevirmeye çalışan şebeke tarafından piyasaya sürüleceğini tespit etti.

KABARTMA VE HOLOGRAMA DİKKAT

Sahte para basarken suçüstü yakalanan T.G.yi sevk ettiği mahkemece tutuklatıp cezaevine koyan jandarmanın, şebekenin dağıtım ve diğer yapılarında görevli üyelerinin yakalanmasına yönelik çalışması devam ediyor.

Bayram öncesi, vatandaşları sahte para kullanımı sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için uyaran uzmanlar, özellikle banknot üzerindeki kabartma yazılara, gizli Atatürk görseline, paranın sağ üstünde bulunan banknot değerinin mutlaka renkli hologramın üstünde basılmış olmasına dikkat etmeleri konusunda uyarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN