Bedelini ağır öderler

Bedelini ağır öderler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Davutoğlu ve Babacan’ı işaret etti. AK Parti teşkilatına seslenerek yeni parti girişimlerini sert ifadelerle hedefe koydu: Sağda solda dedikodular var. Birileri parti kuruyormuş, şunu yapıyormuş... Bunları hiç kafanıza takmayın. Bu tür ihanetler içinde olanlar bu işin bedelini ağır öder.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan S-400 geriliminde Türkiye’nin yeni nesil savaş uçağı programından çıkarılması halinde alternatif kaynaklara yöneleceklerini söyledi. Partisinin 130. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, S-400’lerden F-35’ler, Suriye’den güvenli bölgeye, yeni parti çalışmalarından ABD ile ilişkilere kadar pek çok başlıkta önemli açıklamalarda bulundu:

AK PARTİ’NİN YÜZDE 44 OYU VAR: “31 Mart seçimlerinin ayrıntılı değerlendirmesini yapıyoruz. Türkiye’deki belediyelerin yüzde 54’ü partimizde. Oyumuz da yüzde 44. Cumhur İttifakı olarak yüzde 51 bandındayız. Bundan sonraki ilk seçimin 2023 Haziran’da. 4 yıl sonraki seçimlerde bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız.”

19-07/26/ekran-resmi-2019-07-26-220429.png

ESKİ DOSTLARIN GÖNLÜNÜ ALIN: “Buradan tüm teşkilat yöneticilerimize, özellikle de il ve ilçe başkanlarımıza bir hususu hatırlatmak istiyorum. Sizlerden hiç vakit kaybetmeden şehirlerinize döner dönmez hemen 2001’den bugüne kadar partimizde görev almış veya gönül vermiş her bir kardeşimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum. Bu kardeşlerimizin gönüllerini almanızı, varsa dertleri, sıkıntıları, onlara çözüm aramanızı, daha önemlisi kendileriyle irtibatı asla kesmemenizi özellikle talep ediyorum.”

S-400’LER NİSAN 2020’DE AKTİF OLACAK: “Türkiye’nin güvenliği için Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini aldık.  Bu konuda ABD’nin aklıselim hareket edeceğini umut ediyorum. Montaj ve eğitim safhalarının ardından Nisan 2020’de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz.”

TEHDİTLER İŞE YARAMAYACAK: “Türkiye’nin güvenlik önceliklerinin hayata geçirilmesi konusunda kararlıyız.  F-35 projesinden dışlanmak tehditleri başta olmak üzere Türkiye’ye yöneltilecek hiçbir tehdit ve yaptırımın ülkemizi, güvenlik önceliklerini hayata geçirmekten
alıkoyamaz.”

FIRAT’IN DOĞUSUNA HAREKAT: “Fırat’ın doğusunda terör koridorunun oluşmasına izin vermeyeceğiz. ABD ile Suriye sınırları boyunca güvenli bölge oluşturmaya yönelik görüşmeler ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın Fırat’ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Bunun için de bir yerlerden izin almamıza ihtiyacımız yok. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmesini biliriz. Bugün bölgedeki yabancı güçlere güvenerek kabadayılık yapanlar yarın ya toprağın altına girecek ya da zillete razı olacaktır.”

AZEZ VE AFRİN’DE KAPASİTE DOLDU: “Türkiye’de yaşayan Suriyelilerden 330 bini Türkiye’nin güvenlik altına aldığı bölgelere geri döndü. Artık oralarda kapasitenin dolduğunu biliyoruz. Daha fazla Suriyeli kardeşimizin evlerine dönüşünü sağlamak için Münbiç ve Fırat’ın doğusunu süratle güvenli hale getirmemiz gerekiyor.”

UÇAĞI KİM VERİRSE ONA GİDECEĞİZ: “F-35 ile ilgili biz 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. Şu ana kadar 4 taneyi ABD’de pilotlarımıza teslim ettiler ve ülkemize gelmesine müsaade etmiyorlar. Ondan sonra ‘Patriot’u niye bizden almadınız da gidip S-400 aldınız?’ diyorlar. Buradan ABD’nin Kongresine sesleniyorum, biz Obama döneminde Patriot almayı arzu ettiğimiz zaman siz vermediniz. Sayın Trump döneminde şimdi yine engel olmaya çalışıyorsunuz. Biz paramızla almak istiyoruz, vermiyorsunuz. O zaman biz kim verirse ona gideceğiz.”

ATERNATİF İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI YAPTIK: “Biz, size ‘Aldık ama siz yine de verecekseniz sizden de Patriot alırız’ dedik ama yine vermediniz. Hala vermiyor, farklı farklı öneriler getiriyorsunuz ve ‘Kongre müsaade etmiyor’ diyorsunuz. F-35 vermiyor musunuz? Peki, kusura bakmayın, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz. Bu konuda çalışmalarımızı yaptık, yapıyoruz.”

100 BOEİNG ALDIK ONLARI DÜŞÜNÜRÜZ: “Bu süreç içerisinde de gerçek dostlar ortaya çıkıyor. Sayın Trump’a Osaka’da onu söyledim. Dedim, ‘Bakın biz sizden her ne kadar Patriot almadıysak da 100 tane yeni nesil Boeing uçağı alıyoruz. Bu bir alışveriş değil mi? Şu anda bu yeni nesil Boeinglerin bir tanesi geldi mesela. Biz de ödememizi yapıyoruz, biz iyi müşteriyiz. Ama böyle giderse biz bu konuda da düşünmek zorunda kalacağız, ister istemez.”      

İSRAİL’İN YANINDA OLANIN KARŞISINDAYIZ: “İsrail’in, Filistin’de pervasızca sürdürdüğü devlet terörüne karşı sessiz kalınmasını asla kabul etmiyoruz, İsrail’in yanında kimler yer alıyorsa, herkes bilsin ki biz onların karşısındayız.”

SENİ TERÖRİSTLER DE KURTARAMAZ BAY KEMAL: “Bay Kemal (Kılıçdaroğlu) tek adam rejiminde Türkiye’nin emir alır hale geldiğini söylüyor. Bay Kemal, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bizim dönemimizde asla ve kat’a emir alan bir hükümet olmamıştır. O sizin cibilliyetinizde var. Bunun en önemli adımlarını S-400’lerde, Doğu Akdeniz, Kuzey Suriye’de gördük. Emir alıyor muyuz, almıyor muyuz, göreceksiniz. Senin o güvendiğin teröristler seni kurtaramayacaktır. Onlarla el ele kol kola dirsek temasında Ankara’dan İstanbul’a yürümen seni kurtarmayacaktır.”

 İHANETİN İÇİNDE OLAN BEDELİNİ AĞIR ÖDER: “Değerli kardeşlerim, sağda solda birçok dedikodular var. Hiç bunlara kafanızı takmayın. Biz işimize bakalım. Birileri parti kuruyormuş, şunu yapıyormuş, bunu yapıyormuş. Hiç bunları kafanıza takmayın. Çok içimizden ayrılıp da parti kuranları gördük. Şu anda sorsam adını sanını bilmezsiniz. Bu iş böyledir. Çünkü bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bu işin bedelini de ağır öderler. Ben inanıyorum ki siz değerli kardeşlerim de zaten en sağlam şekilde dimdik durmak suretiyle
bu tür adımlara zaten yer vermeyeceksiniz.”        

BÜYÜK KONGRE SONBAHARDA: “Şayet bazı teşkilatlarda tıkanmalar oluşmuşsa bunun üzerinde durmaktan, bununla yüzleşmekten de kaçınmayacağız. Bu değişim dönüşüm çalışmalarının yapılacağı yer büyük kongre. Sizlere 7. Olağan Büyük Kongre sürecimizi sonbaharda başlatacağımızın müjdesini vermek istiyorum.” -ANKARA

Erdoğan faiz indirimi hakkında konuştu:

BU BİLE YETERLİ DEĞİL

Merkez Bankasının 425 baz puan faiz inidirimi yapmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gerekir” dedi. Erdoğan “Faizlerin uzun zamandır yüksek olduğunu savunuyordum, bunu Merkez Bankası Başkanlarına ulaştıramadık” ifadelerini kullandı.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev süresi dolmadan Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınan Murat Çetinkaya’nın yerine Murat Uysal atanmıştı. Uysal’ın ilk Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısından 425 baz puanlık faiz inidirimi kararı almasını Erdoğan İl Başkanları Toplantısı’nda değerlendirdi. Erdoğan, faizlerin uzun zamandır yüksek olduğunu ve bunu Merkez Bankası Başkanlarına ulaştıramadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle: “(Merkez Bankasının faiz indirimi)Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gerekir Ekonomiyi en az güvenliğimiz kadar mühim görüyor, sıkıntıların çözümü için var gücümüzle çalışıyoruz. 31 Mart seçimlerine birkaç gün kala ikinci saldırıyı da etkisiz hale getirmeye başladık. Kredi kuruluşlarının bize karşı nasıl bir tavır takındıklarını da hatırlayın. Aldılar da ne oldu. Hiçbir şey. Yolumuza kararlı bir şekilde devam ediyoruz. SWAP piyasasına ilişkin bazı düzenlemeler gerçekleştirdik. Bir takım kötü amaçlı girişimlere karşı gerekli tedbirleri almış olduk. Varlığa dayalı menkul kıymet ihracı ile sermaye piyasalarına daha önce olmayan bir ürün kazandırıldı. Ülkemize 4 milyar liranın üzerinde bir finansman sağlandı. Kuru 9-10 liraya çıkarma hevesinde olanların heveslerini kursaklarında bıraktık. Uzun zamandır yüzde 24 civarında olan faizlerin ülkemiz için yüksek olduğunu söylüyorum. Rahatsız olduğumu söyledim. Ama bunu o dönemlerin MB Başkanlarına ulaştıramadık. Her dile getirdiğimizde bazı çevreler faiz oranlarındaki dramatik düşüşlerin ekonomiyi tepetaklak edeceğini söylüyordu. MB faizleri düşürdü. Peki ne oldu? Battık mı bittik mi. Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu. Faiz düştükçe faiz düşer. Diğerleri yan unsurlardır. Yüksek faiz oranları Türkiye ekonomisinin önündeki en büyük engeldir. Yüksek faiz ile hükümetimizi devamlı eleştiren Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden MB Başkanının alınmasından rahatsız olmuş. Anlamak mümkün değil. Sana sorup da mı adım atacağız. Yeni yönetim sisteminden çok rahatsız beyefendi. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam tek adam diye nakarat yapıyor. Tek adam benmişim. Biz tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN