Bedelli askerlik başvuru nasıl yapılır? 2018 Bedelli askerlik başvuru tarihleri..

Bedelli askerlik başvuru nasıl yapılır? 2018 Bedelli askerlik başvuru tarihleri..

Bedelli askerlik başvuru nasıl yapılır? sorusu daha 2018 Bedelli askerlik başvuru tarihleri netleşmeden gündem oldu. Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenler başvuru işlemlerini ve başvuru tarihlerini merak ediyor. Bedelli askerlik başvuruları hakkındaki tüm detaylar...

Binlerce genç tarafından merakla beklenen Bedelli askerlikte sona gelindi. Şimdi 2Bedelli askerlik başvuru nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı ve '2018 Bedelli askerlik başvuru tarihleri' merak ediliyor. Haberimizde bedelli askerlik başvurususu yapacak olanlar için başvuru işlemleri hakkındaki son dakika gelişmelerini bulabilirsiniz. 

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ NELER?

Bedlli Askerlik başvurusu öncesi neler yaşandı? İşte 2018 Bedelli askerlik süreci:

1 -Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

2-KHK ile yurt dışında yaşayıp, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin ödediği bin avroluk tutar, 2 bin avroya çıkarılıdı ve 38 yaş sınırı kaldırılıdı.

3-Kanun, yoklama kaçakları ile bakaya sayılarının her geçen yıl artması üzerine oluşan birikimi de önlemeyi amaçlıyor.

4- Bedelli askerlikte yaş sınırı belli oldu. Yasayla, askeri hizmetin gerektirdiği ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu erbaş ve er sayısı dikkate alınarak, bedelli askerlikte yaş sınırı, 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğanlar olarak belirlendi. Kanuna göre, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994'ten önce doğan bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak.

2018 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN? 

Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenler 2018 bedelli askerlik başvuru tarihini araştırıyor. Şunu belirtmek gerekiyor Bedelli askerlik başburuları için kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurması gerekiyor. 

Kanun teklifi TBMM'den geçtikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına gönderilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifi onaylamasının akabinde Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan teklif artık kanunlaşmış olacak. Resmi Gazete'de başvuruların ne zaman başlayacağına dair tüm bilgiler açıklanacak.

2018 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI NEREYE YAPILIYOR?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorsanız bedelli askerlik başvurunuzu askerlik şubelerine, ülke dışında iseniz konsolosluklara şahsen yapmanız gerekir.

Bedelli askerlik başvurusu vekaletle veya posta ile yapma şansınız yok. Şahsen yapmalısınız.

Başvuru yapan kişiye ödemesi gereken tutar ve ödemenin yapılacağı banka bilgilerini barındıran bir belge verilir.

Bedelli askerlik yapmak isteyen kişi bu belge ile beraber bankaya gidip ödemeyi gerçekleştirir.

Ödemenin yapıldığına dair bir asıl olmak üzere toplam üç nüsha dekontu, bedelli askerlik başvurusunu yaptığı yere götürür.

BEDELLİ ASKERLİK'TE YAŞ SINIRI VE ÜCRETİ NEDİR?YAPILACAK?

Bedelli askerlikte yaş sınırı, 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğanlar olarak belirleniyor. Kanuna göre, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994'ten önce doğan bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak. 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR? 

Askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları için başvurularda 15 bin Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı yabancı ülke parasını bir defada ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri gerekecek.

BEDELLİ ASKERLİK YAPANLARA TAZMİNAT VERİLECEK Mİ?

1- Bu madde hükümlerinden yararlananlar temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli olacak.

2- Bu uygulama kapsamında tahsil edilen tutarlar, genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez muhasebe birimi hesabına yatırılacak.

3- Yatırılan bu tutarlar karşılığı Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek eklemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

4- Bu düzenleme hükümlerinden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılanlar sona erdirilecek. Bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilmeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN