Bedelli askerlik veya yedek subaylık başvurusu nereye nasıl yapılıyor? MSB adres gösterdi

Bedelli askerlik veya yedek subaylık başvurusu nereye nasıl yapılıyor? MSB adres gösterdi

Bedelli askerlik ve yedek subaylık başvuruları ile ilgili MSB son dakika açıklaması yapmıştı. Askerliğini bedelli ya da yedek subaylık görevi ile tamamlamak isteyen her bir birey, bu yöndeki aramalarını sıklaştırdı. İşte detaylar…

 

Bedelli askerlik ya da yedek subaylık başvurularının nereye ve nasıl yapılacağına dair detaylar merak ediliyor. Türkiye’nin yeni askerlik sistemi ile birlikte 6 aylık askerlik süresini tamamlayanlar terhis olurken, celp dönemleri de arttırılmıştı. Askerlik dönemi gelenler de bedelli askerlik ya da yedek subaylık başvurularının nereye ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

BEDELLİ BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILIR?

2019 yılında askerlik görevini icra etmek isteyenlerden yoklaması bulunmayanlar, 16-31 Temmuz 2019 tarihlerinde e-Devlet ya da askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve yedek subay, bedelli askerlik, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini gerçekleştirecek. 2019 yılında sevke tabi olup yoklaması olanlar, 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 tarihlerinde e-Devlet ya da askerlik şubesinden yedek subay, bedelli askerlik, erbaş/er ve yedek astsubay tercihlerini yapacak.

YEDEK SUBAY OLMAK İSTEYEN YOKLAMA KAÇAKLARI NE YAPACAK?

İki ya da üç senelik meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler, 31 Temmuz 2019’a dek yoklamalarını yaptıracak. Yedek subay ve yedek astsubay olarak seçilmeyen yükümlüler askerlik hizmetini erbaş/er olarak tamamlayacak. Bunlar 6 ay boyunca askerlik yapacak.

BEDELLİ ASKERLİK KURALARI TARİHLERİ

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında;

Faydalanacak yükümlülerin başvuruları 16 Temmuz 2019 yılında başlayacak, kura işlemi 2020 yılının ilk ayında yapılacak ve duyurulacaktır. Hak sahiplerinin bir aylık temel askerlik eğitimi için silâhaltına sevkleri 2020 Mart ayı itibarıyla başlayacak. Kanunun yürürlüğe girdiği 26 Haziran 2019 yılında yoklama kaçağı, bakaya ya da saklı durumda bulunanlar, ödemelerini 01 Kasım 2019’a dek; diğer hak sahibi yükümlüler de 31 Aralık 2019’a kadar yapabilecek.

19-07/26/bedelli-askerlikjpgg.jpg

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETLERİ

Bedelli askerlik 2019 yılı bedeli 33 bin 230 Türk lirası olarak belirlendi. Ödemeler; Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halk Bankası, Vakıf Katılım Bankası ile PTT Şubelerine ya da mal müdürlüklerine yapılacak. 2019 yılı dövizle askerlik ücreti 5 bin 442 euro olarak belirlendi. Mevcut uygulamaya devam edilecek.

İdari para cezası alanlardan;

26 Haziran 2019’dan itibaren askerlik hizmetini bitirenler ile silahaltında bulunanların, 26 Aralık 2019 yılına dek silahaltına alınacakların ödenmemiş idari para cezaları tahsil edilmeyecek. 2020’de silahaltına alınacak 2000 doğumlular ve bunlarla işleme tabi daha yaşlı doğumlu yükümlüler 16 Temmuz-31 Aralık 2019 tarihlerinde e-Devlet üzerinden ya da askerlik şubesi başkanlıklarına müracaat ederek yedek subay, bedelli askerlik, erbaş/er ve yedek astsubay tercihlerini yapacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN