Bekaroğlu meclisi göreve çağırdı: Derhal harekete geçilmeli

Bekaroğlu meclisi göreve çağırdı: Derhal harekete geçilmeli

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP'li Mehmet Bekaroğlu, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı'nın "Adliye mensubu yargıçlar ve savcıların yüzde 25'i benden pahalı arabalarla adliyelere geliyor" ifadesi için meclisin harekete geçmesi gerektiğini savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, daha önce evini geçindirmek için 3-4 bin lira maaş alan bazı kesimlerin, şimdi 30- 50 bin lira arasında maaş aldığını, bunun adil olmadığını söyledi.

Bekaroğlu, "Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, 'Adliye mensubu yargıçlar ve savcıların yüzde 25'i benden pahalı arabalarla adliyelere geliyor' diyor. Bu bir itiraf. Eskilerin tabiriyle tam bir tefessüh." dedi.

"15 BİN LİRA MAAŞLA 2,5 MİLYON LİRALIK ARAÇ NE KADAR ZAMANDA ALINABİLİR?"

3-4 bin liraya geçinen bir bürokrat ya da gazetecinin eline bir anda 30-40 bin lira geçmeye başladığını savunan Bekaroğlu, "İnsanların gerçekten dünyaları değişti. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, 'Adliye mensubu yargıçlar ve savcıların yüzde 25'i benden pahalı arabalarla adliyelere geliyor.' diyor. Ortalama 15 bin lira maaş alan bir adam 2,5 milyon liralık bir aracı ne kadar zamanda alabilir?" diye sordu.

Bu yargıcın söylediğinin bir itiraf olduğunu öne süren Bekaroğlu, "Bu, eskilerin tabiriyle tam bir tefessüh. Bununla ilgili Meclis'te bir araştırma komisyonu mu kurulur başka bir şey mi yapılır, derhal harekete geçilmelidir." ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN