Bekçilerin başvuru merkezleri açıklandı: 2019 bekçi alımı başvurusu ve bekçi alımı son durum ne?

Bekçilerin başvuru merkezleri açıklandı: 2019 bekçi alımı başvurusu ve bekçi alımı son durum ne?

8 bin bekçi alımı başvuru merkezleri açıklandı. 2019 çarşı ve mahalle bekçi alımı için adayların ön başvuruları ve sağlık kontrolleri çeşitli merkezlerden yapılacak. Bekçi adayları başvuru ve sağlık kontrolü merkezlerini e devlet kapısından öğrenebilecekler. 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için giriş sınavına katılacak vatandaşların ön başvuru ve sağlık kontrolü merkezleri ile tarihleri açıklandı. İşte 2019 bekçi kadro alım şartları ve kontenjan sayısına dair detaylar.

EGM 8 bin bekçi alımı yapacak. Çarşı ve mahalle bekçisi alımı giriş sınavına katılacak ön başvuru ve sağlık kontrolü merkezleri ile tarihleri açıklandı. 019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? Emniyet Genel Müdürülüğü bünyesinde mahalle ve çarşılar için istihdam edilecek olan 8 bin bekçi alım ilanına ilgi büyük oldu. İşte 2019 yılı bekçi alım şartları ve sınva giriş merkezleri.

EGM BEKÇİ  ALIMI BAŞVURU VE SAĞLIK KONTROL MERKEZLERİ AÇIKLANDI

Bekçi alımı için internet üzerinden ön başvuru yapan adaylar, ikinci aşama olarak şahsen başvuru ve sağlık kontolü evrelerine geçiyor. 18 Mart-01 Nisan 2019 tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştiren bekçi adayları şahsen başvuru ve evrak teslimi işlemlerini gerçekleştirecekleri, ön sağlık kontrolü yapılacakları başvuru merkezlerini Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile E Devlet sitesi üzerinden öğrenebilirler. Ya da Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirler. İlan edilen tarihte ve başvuru merkezinde adayların şahsen müracaatları alınıp ön sağlık kontrolü uygulanacaktır. Bu aşamalardan başarılı olan adayların yazılı sınav tarihi ve sınav merkezi ilerleyen süreçte açıklanacaktır.

Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. Adayların internet sitesi üzerinden görüntüledikleri sonuçlar tebliğ niteliğindedir. Şehit ve vazife malulleri olanların yakınların sınav ücreti yatırması gerekmeyecek. 

Özellikle güvenlik personeli konusunda diğer illere nazaran daha fazla ihtiyacı olan İstanbul bekçi alımları içinin vatandaş merakla sonuçları bekliyor.

19-04/23/resized_3ba27-4253a05fbekci.jpg

Bekçi Alımı Kontenjan Alımı ve Bekçi Alımı Yapılacak İller

İstanbul Bekçi Alımı Kontenjanı: 1.000

Ankara Bekçi Alımı Kontenjanı: 500

İzmir Bekçi Alımı Kontenjanı: 300

BEKÇİ ALIM SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Bekçi alımı başvuru sürecinin nasıl işlediği de merak ediliyor. Bekçi alımı başvurusunda bulunan adaylar arasından seçilenler, sözlü mülakata tabii tutuacak. Sözlü mülakatta 100 puandan değerlendirilen adaylar 70 puan almaları durumunda başarılı sayılacaklar. Mülakatı geçenler ise yazılı sınava alınacak ve kesin sonuçlar ilan edilecek.

BAŞVURULARDA HANGİ EVRAKLAR TESLİM EDİLECEK? 

Başvuru yapan adaydan;

1 – Sınav giriş belgesi,

2 – Sınav başvuru dilekçesi, (Sınav giriş yerleri ekranındaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)

3 – T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport

4 – Diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, (Yurtdışından mezun olanlar için ilgili kurumda alınan denklik belgesi)

5 – Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge, (Nüfus Müdürlüklerinden alınan onaylı belge)

6 – Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,

7 – Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5'inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,

8 – Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği

9 – Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

10 – Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi,

11 – Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi (onaylı)

12 – Sağlık Bilgi Formu istenecektir. (Adaylar, Sağlık Bilgi Formu ile birlikte varsa ilaç raporu, durum bildirir sağlık kurulu raporu, engelli sağlık kurulu raporu, askerlikten muafiyet raporu, herhangi bir öğrenci adaylığından veya personel alımı adaylığından sağlık nedeniyle elenmesine neden olan raporları ile sağlık özgeçmişini tanımlayan bütün bilgi, belge ve raporları Ön Sağlık Kontrolü Komisyonuna sunmak zorundadır.) (Sınav giriş ekranındaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)

19-04/23/752x395-8-bin-carsi-ve-mahalle-bekcisi-alinacak-1551758017942.jpg

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Çarşı ve Mahalle Bekçisi; devlet tarafından İçişleri Bakanlığı bünyesinde 772 sayılı kanuna göre istihdam edilen, polis ve jandarma ile aynı yetkilere sahiptir. Buna göre bekçilik görevi yapan kişiler eğitim durumuna göre farklı maaşlar almaktadır.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2019 bekçi maaşları şu şekilde olmuştur.

Lise mezunu olan yeni bekçiler 3970 TL, üniversite ön lisans veya lisans mezunu olan bekçiler ise 4002 TL maaş almaktadır.

Eşi çalışmayan bekçilere aylık ek ödeme olarak 248 TL verilmektedir. Eşi çalışan bekçilere ise ek maaş ödenmez. 72 aydan küçük bir çocuğu bulunan bekçilere 58 TL ek ödeme yapılmaktadır. 72 aydan büyük çocuklar için ise 29 TL ek ödeme yapılmaktadır.

8 bin bekçi alımı başvuru merkezleri açıklandı. 2019 çarşı ve mahalle bekçi alımı için adayların ön başvuruları ve sağlık kontrolleri çeşitli merkezlerden yapılacak. Bekçi adayları başvuru ve sağlık kontrolü merkezlerini e devlet kapısından öğrenebilecekler. 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için giriş sınavına katılacak vatandaşların ön başvuru ve sağlık kontrolü merkezleri ile tarihleri açıklandı. İşte 2019 bekçi kadro alım şartları ve kontenjan sayısına dair detaylar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN