Bekir Bozdağ ve Ali İhsan Yavuz Arabuluculuk Sınavı'nda başarısız oldu

Bekir Bozdağ ve Ali İhsan Yavuz Arabuluculuk Sınavı'nda başarısız oldu

Adalet Bakanlığı'nın açtığı Arabuluculuk Sınavı'nda eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Sakarya Milletvekili aynı zamanda hukukçu olan Ali İhsan Yavuz ve CHP'nin avukat Milletvekili Mahmut Tanal'ın başarısız olduğu ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı'nın düzenlediği Arabuluculuk Sınavı, 24 Kasım'da yapıldı. Bu sınava arabulucu olmak isteyen 200 milletvekili de girdi. Vekiller arasında İBB Başkanlığı seçimlerinde dikkat çeken, mesleği avukatlık olan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da yer alıyordu.

Yavuz, sınavdan geçer not alamadı. Ancak, sınava giren her adayın olduğu gibi Yavuz'un da itiraz hakkı var. Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen adayların, ilgili banka hesabına 40 lira yatırdıktan sonra itiraz dilekçeleriyle birlikte gerekli belgeleri Adalet Bakanlığı Arabulucu Daire Başkanlığı'na yollamaları gerekiyor.

SOSYAL MEDYADA ESPRİ KONUSU OLDU

“Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler oldu” diyerek İstanbul’da 31 Mart yerel seçimlerinin iptalinde rol oynayan avukat Ali İhsan Yavuz'la ilgili sosyal medyada “Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler oldu. Arabuluculuk sınavı yeniden yapılacak” esprileri yapıldı.

BEKİR BOZDAĞ 100 ÜZERİNDEN 72 ALDI

91 ve üstünde puan alan 6 bin 271 adayın kazandığı arabuluculuk sınavına çok sayıda akademisyen, yargı mensubu ve siyasetçi katılmıştı. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın sınavdan 72 puan aldığı ortaya çıktı. Bozdağ'ın puanının yanında ise ‘başarısız’ ibaresi yer aldı.

HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRÜ DE BAŞARISIZ OLDU

Sınavada başarısız olan isimlerden birinin de Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nın bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar olduğu ve 88 puanla başarısız sayıldığı öğrenildi. Sınavda 9 bin 557'nci olan Öztatar'ın, kişisel veri sayılan TC kimlik numarasının çalındığını iddia ederek bilgileri bulup paylaşanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Haftalardır sınav sorularının önceden iktidara yakın isimlere dağıtıldığı iddia ediliyordu. Adalet Bakanlığı Sözcüsü ve Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin, arabuluculuk sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiaları için “Bakanlığımızın bu süreçlerde bir rolü bulunmamaktadır” dedi.

200 VEKİL BAŞARISIZ OLDU

İki hafta önce yapılan sınava tüm partilerden yaklaşık 200 milletvekili katıldı. Milletvekillerinin aylar boyunca ellerinde hukuk kitaplarıyla sınava hazırlandığı, bazılarının ise özel olarak kursa gittiği öğrenildi.

Sınav sonuçları önceki gün açıklandı. 100 puan üzerinden yapılan sınavda baraj 91’e yükselince, milletvekilleri taban puanın altında kaldı. 30 bin kişinin katıldığı sınavda 6 bin 271 kişi arabulucu olmaya hak kazandı. Sınavda değerlendirmenin en yüksek puan alandan aşağı doğru yapılacağı bildirilmişti. Çoğu genç olan hukukçuların yüksek puan alması nedeniyle milletvekilleri sıralamaya giremedi.

MAHMUT TANAL cübbe ile ilgili görsel sonucu

CHP'Lİ TANAL 74 PUAN ALDI

Sınava giren AK Parti Milletvekili Ramazan Can 90 puanla en yüksek sonucu alan kişi oldu. Buna rağmen Can, barajı kıl payı kaçırdı. AK Partili Recep Özel’in 88, Yılmaz Tunç’un 89, CHP’li Mahmut Tanal’ın da 74 puan aldığı öğrenildi. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un da sınava giren ve barajı geçemeyen isimler arasında olduğu öğrenildi. Adalet Bakanlığı’nın arabulucuk konusunda çalışan daire başkanlığından sınava giren bürokratların da düşük puan aldıkları öğrenildi. AK Parti Milletvekilli Ali İhsan Yavuz’un 74, Ahmet Aydın’ın 69, Orhan Kırcalı’nın da 89 puan aldığı öğrenildi.

İlgili resim

"ASLINDA BAŞARILIYIM SİSTEM DEĞİŞTİ"

91 barajına takılan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, 100 soru üzerinden yapıldığını, daha çok arabulucuk mevzuatından sorular çıktığını anlattı. Bazı sorularda itilaf olduğunu anlatan Can, “Ben 90 puan aldım. Aslında yüksek bir not. Ancak bu yıl, geçen seferki gibi 70 puanı geçen herkes arabulucu olabileceğine dair sistem uygulanmadı. Bu kez en yüksek alandan, aşağı doğru sıralama yapıldı. Sistem değişikliği nedeniyle benim ve arkadaşlarımın aldığı puan yetmedi. Genç hukukçuların bilgileri daha taze, olabilir. Ama biz de milletvekilleri olarak deneyim sahibiyiz. İşimiz yoğun olduğu için yeterince çalışma fırsatımız olmadı. Olsaydı, daha yüksek puan alabilirdik. Aslında başarılı olduk ama sıralamaya giremedik. Biz sistem değişikliğinden etkilendik” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN