Benzin ve Motorine Gece Yarısı Gizli Zam Operasyonu! İşte 14 Mayıs 2022 Cumartesi Güncel Motorin ve Benzin Fiyatları

Benzin ve Motorine Gece Yarısı Gizli Zam Operasyonu! İşte 14 Mayıs 2022 Cumartesi Güncel Motorin ve Benzin Fiyatları

Dünyada yaşanan küresel petrol krizinden dolayı akaryakıt fiyatları hızla zamlanırken, sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre dün gece yarısı benzin ve motorine gizli zam yapıldı. İşte 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü benzin ve motorin güncel fiyat listesi.

Rusya-Ukrayna kriziyle başlayan petrol krizi tüm dünyayı etkisi altına alırken, brent petrolün varil fiyatı 111 dolar seviyesine çıktı. Brent petrolde yaşanan yükselişler akaryakıt fiyatlarına da yansımaya başladı. Son 6 ayda 9.12 lira olan benzinin fiyatı son zamlardan sonra 21.15 TL'ye çıktı. Petrol krizi ve kurda yaşanan yükselişlerle zamlanan benzin ve motorine 13 Mayıs Cuma gecesi gizli zam yapıldığı iddia edildi. İşte motorin ve benzine gelen zam oranı ve güncel akaryakıt fiyatları.

1439372.jpg

BENZİN VE MOTORİNE GECE YARISI OPERASYONU!

Dünyada baş gösteren petrol krizi büyürken, brent petrolün varil fiyatı da son 1 ayda 99 dolar seviyesinden 111 dolara çıktı. Petrole gelen zam akaryakıt fiyatlarına da yansımaya başladı. Zamlardan dolayı zor günler yaşayan araç sürücülerine bir kötü haber daha geldi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre benzin ve motorine gece yarısı sessiz sedasız zam yapıldı. Aralık 2021 tarihinden itibaren yüksek zamlarla karşılaşan akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ederken, son 6 ayda 9.12 TL olan benzinin litre fiyatı üst üste gelen zamlardan sonra 21 liraya ulaştı. 6 ay içerisinde yüzde 131.80 artış yaşayan benzine yine zam geldi. Ramazan Bayramı öncesi 1.33 TL zam gelen benzine geçtiğimiz 3 gün önce de 78 kuruş zam gelmişti. Son zamlardan sonra benzin ve motorinin litresi 20 lirayı aştı. Araç sürücüleri indirim beklerken, kötü haber dün gece yarısı geldi. İddiaya göre benzin fiyatına 4 kuruş, motorin fiyatına ise 3 kuruş zam yapıldı. Henüz bu zammın pompa fiyatına yansımadığı belirtilirken, dağıtıcı şirketin kârı için devreye alındığı ifade edildi.

EPGİS-EPDK GERİLİMİ DEVAM EDİYOR

2022 yılının başından beri akaryakıta hızla zam gelirken yılbaşında motorine 1.29 TL, benzine 0.61 TL ve LPG’ye de 0.78 TL zam yapılmıştı. Sadece benzine yılbaşından bu yana yapılan zam sayısı da 16’yı buldu. Benzin ve motorine gece yarısı gelen zammı açıklayan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) ile EPDK arasında yaşanan gerilim nedeniyle, tüketiciler fiyat değişimlerinden haberdar olamıyor. Vatandaş ise zam ve indirim haberlerine benzin istasyonlarından alabiliyor.

14 MAYIS 2022 CUMARTESİ GÜNÜ GÜNCEL MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI

İstanbul Avrupa yakasında bir litre benzin fiyatı: 20,33 TL

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 20,33 TL

İzmir'de benzin litre fiyatı 20,45 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı 22,11 TL

Ankara'da benzin litre fiyatı 20,43 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı 22,10 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN