En güzel resimli Berat Kandili mesajlarını Whatsapp, Facebook, SMS ile gönderin

En güzel resimli Berat Kandili mesajlarını Whatsapp, Facebook, SMS ile gönderin

Anlamı ve en beğenilen Berat Kandili görselleri, sosyal medyada ilgi görüyor. Ramazan ayının habercisi Berat Kandili, 27 Mart 2021 Cumartesi günü idrak ediliyor. Bu gecede, bir yıl içinde olacak bütün işler hükme bağlanıp ifası için Cenab-ı Hak tarafından meleklere verilir İşte, en güzel kandil mesajları...

Berat Kandili dua ve ibadetlerle eda ediliyor. Sevdikleriyle yüz yüze görüşemeyenler, resimli Berat Kandili mesajlarıWhatsapp, Instagram, Facebook ya da SMS ile paylaşıyor. Berat Kandili, hicri takvimi göre Şaban ayının 15. gecesidir. Asıl adı 'Beraet'tir. 'Berat'ın sözlük anlamı; 'bir zorluktan kurtulmak ve beri olmak' demektir. Ayrıca bu geceye 'Leyle-i Mübareke' de denir, bereketli bir gece olarak kabul edilir. Berat gecesini ibadet ve dua ile gündüzünü oruçlu geçirmek faziletlidir.

BERAT KANDİLİ RESİMLİ MESAJLARI

* Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

* Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün Berat kandili, kandilin mübarek olsun.

* Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

0420202250455739692.jpg

* Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.

* Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun..

* Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

0420202250255737414.jpg

* Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevla'ya yöneldiği bu mübarek geceni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. İyi kandiller...

* Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, Miraçtan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Kandiliniz mübarek olsun...

* Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimize. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

0420202250105738899.jpg

* Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Berat Kandiliniz mübarek olsun.

* Her müminin, riayet etmesi ve vefalı olması gerekli olan hususlar şunlardır: Din saygısı, edebe saygısı ve sofra saygısı. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun…

* Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler, mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler... Berat Kandiliniz mübarek olsun.

0420202249505737219.jpg

BERAT KANDİLİ GÖRSELLERİ

* Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere. Berat Kandiliniz mübarek olsun...

* Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer. İyi kandiller…

* Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbi'ne kavuştuğu zamanki sevincidir. Oruçlunun ağzından çıkan koku, Allah indinde misk kokusundan daha hoştur. Berat kandiliniz mübarek olsun…

0420202248445737262.jpg

* Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

* Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu hep seninle olsun. Berat kandiliniz kutlu olsun!

* Bir avuç alkış, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj, kapatır tüm mesafeleri, kalbiniz nurlu ve mutlu, Berat kandiliniz kutlu olsun.

0420202248255732549.jpg

* Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu bir gecede yatağına uzanıp, keşke dediğin tüm güzelliklerin sizin olsun. Berat kandiliniz mübarek olsun...

* Ne zaman ki iyi kilerimiz keşkelerimizden önde gider; O zaman hayatı yaşarız. Oysa çoğumuzu hayat yaşıyor. İyi kilerle dolu bir yaşam dileğiyle iyi kandiller.

* Gül dalında güzel dikense gülle güzel, toprak yeşille gök maviyle güzel, gözler manayla eller duayla güzel. Berat kandiliniz mübarek olsun!

0420202248065730684.jpg

EN ÇOK PAYLAŞILAN RESİMLİ KANDİL MESAJLARI

* Yüzünden gülücük, kalbinden sevgi, bedeninden sağlık, çevrende dostluk, ömründen huzur ve neşe eksik olmasın kandillerin hep kutlu olsun.

* İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Kandilinizi Kutlarım.

* Mübarek Berat kandilinizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Berat Kandiliniz mübarek olsun!

0420202247015732194.jpg

* Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmesine vesile olan bu mübarek kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilinizi kutlarım.

* Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Berat kandiliniz mübarek olsun.

* Berat Kandili Allah'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler bin bir nurla doludur. Kandiliniz kutlu olsun...

0420202246425738861.jpg

* Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün Beraat kandili, kandilin mübarek olsun.

* Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Kandiliniz mübarek olsun.

* Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun...

0420202227185738957.jpg

*Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.

* Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

* Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.

0420202226535736688.jpg

* Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevla'ya yöneldiği bu mübarek geceni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun...

* Ruhu aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, kandilin mübarek olsun.

* Ağaçtan dökülen her yaprak duacınız Kur’an-ı Kerim yoldaşınız olsun. Berat kandiliniz mübarek olsun.

* Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimize. Hayırlı kandiller...

0420202225245734602.jpg

BERAT GECESİ OKUNACAK DUA

Berat duası Arapça:

0420202251085738216.jpg

Berat duasının Türkçe okunuşu:

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Allah'ım, ey ihsan ve ikram sahibi olan ve kendisine ihsan edilemeyen, ey Celal ve İkram Sahibi, ey lutfu ve ihsanı bol olan, senden başka ilah yok, sen kendisine iltica edenlerin yardımcısı, kendisine sığınanlara eman veren, korkanların kendisinde emniyyete kavuştuğu yüce zat'sın.

Allah'ım! Beni katında, Ümmü'l-Kittab'da şaki/kötü veya mahrum veya kovulmmuş veya rızkı dar olarak yazdıysan, Alllah'ım fazl u ihsanınla kötülüğümü, mahrrumiyetimi, kovulmamı ve rızkımın az olmamasını sil, beni katında, Ümmü'l-Kitab'dda said/iyi, rızkı bol ve hayırlara muvafffak olan bir kulun olarak yaz. Şüphesiz Sen Rasul'ünün lisanı üzere indirilen Kittab'ında bir söz buyurdun ve Sen'in sözün haktır:

Allah dilediğini siler, (dilediğini de) sabit bırakır. Ümmü'l-Kitab (Ana Kitab) O’nun yanındadır. (er-Ra'd, 39)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN