Beştepe: Cumhurbaşkanı Orhan Pamuk’u kast etmedi

Beştepe: Cumhurbaşkanı Orhan Pamuk’u kast etmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Nobel kalkmış Türkiye’den teröriste ödül vermiştir” sözlerine ilişkin İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan açıklama geldi.

Fahrettin Altun Twitter’dan yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan ‘Türkiye’den teröriste ödül vermişlerdir’ şeklindeki ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir” dedi.

Altun, Erdoğan’ın bu sözlerle “Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastettiğini” ifade etti.

Altun, “Cumhurbaşkanımız burada esasen Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiş, ırkçılığı ve terörizmi ödüllendiren iki yüzlülüğe vurgu yapmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN