Beştepe'deki 30 Ağustos kutlamalarında bir ilk

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir aydan beri hazırlığı yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında bir ilk yaşandı. Beştepe'deki kutlamalarda Külliye "Askerinle bin yaşa Mustafa Kemal Paşa" sloganlarıyla yankılandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü etkinlikleri, ilklere sahne oldu. Bu yıl ilk kez, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aile üyeleri de kutlamalara katıldı.

İLK KEZ BÖYLE BİR KUTLAMA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

İlk kez bu kadar kapsamlı bir kutlamanın gerçekleştirildiği programda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası başta olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıları, Milli Savunma Bakanlığı Armoni Mızıkası, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, Deniz Kuvvetleri Bandosu, Hava Kuvvetleri Bandosu da zafere yakılmış türküleri seslendirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASINDAN 'BAŞKOMUTANA SELAM MARŞI'

Program kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının Atatürk’ü anarak “Başkomutana Selam Marşı”nı da seslendirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Askerinle bin yaşa Mustafa Kemal Paşa" sözleri yankılandı.

Oda Tv'nin haberine göre programı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yaklaşık 1 aylık sürede hazırladığı belirtildi.

Hey Onbeşli ve Çanakkale Türküsü'nü seslendiren Gülay'ın performansı konukları oldukça duygulandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gözyaşlarını tutamadığı görüldü. İlerleyen dakikalarda sahneye çıkan Mehteran Takımı'nın marşlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da eşlik ettiği kameralara yansıdı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir