Cem Toker: Erdoğan'ın uykularını Kılıçdaroğlu değil Akşener kaçırıyor | Bi' Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi' Karar Ver'de tutuyor. Bu kez konuk, LDP Eski Genel Başkanı Cem Toker oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştiren Toker, muhalefetin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem yerine 'Güçsüzleştirilmiş Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin üzerine gitmesi gerektiğini dile getirdi. Toker, 'Erdoğan'ın uykusunu Kılıçdaroğlu değil, Akşener kaçırıyor' dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi' Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu kez konuk LDP Eski Genel Başkanı Cem Toker oldu. Toker, Türkiye'nin hukuk sistemini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştirdi.

'GÜÇSÜZLEŞTİRİLMİŞ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hukuk sistemindeki bozulmalara işaret eden Toker, muhalefetin atması gereken adımla ilgili "Millet ittifakı bugünden sandığa değil, seçimden önce pusulalara sahip çıkmalı. Muhalefet yıkıcı yumruklarını şimdi vurdu vurdu..." diye konuştu. Başkanlık sisteminin Türkiye için uygun olduğunu da dile getiren Toker, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Başkanlık sistemi Türkiye için uygundur ama bu saçma sapan ucube tek adam sistemi, sistem falan değildir. Muhalefet, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem yerine 'Güçsüzleştirilmiş Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin üzerine gitmeli. Millet ittifakı bu köprüyü geçene kadar herkes birbirine katlanacak. Hiçbir şey bu iktidardan kurtulmaktan daha önemli değil."

"YÜZDE YARIMLIK PARTİLER ALTIN DEĞERİNDE OLDU"

Anadolu'da yaptığı gezilerde vatandaşlarla konuştuğunu söyleyen Toker, önceden vatandaşların AK Parti'den başka hiçbir partiye oy vermeye yanaşmadıklarını ama şimdiki durumun tam tersine döndüğünü vurguladı:

"Anadolu'da gezerdim ve sıklıkla 'abi tamam AK Parti'ye vermeyelim de kime oy verelim' cümlesini duyardım. Yeni rejimle ayaklarına sıktılar. Yüzde yarımlık partiler altın değerinde oldu. Bunların başında da İYİ Parti geliyor."

"MERAL AKŞENER ERDOĞAN'IN UYKULARINI KAÇIRIYOR"

Toker, Erdoğan'ın muhalif parti liderlerinden Kılıçdaroğlu'ndan daha çok Akşener'den rahatsız olduğunu ve Akşener'in Cumhurbaşkanı olma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı:

"Erdoğan'ın uykularını Kılıçdaroğlu'ndan çok Akşener kaçırıyor. Çünkü AK Parti'den Meral Akşener'in oy çekme potansiyeli var. Parti içindeki dengeleri bilmiyorum, Güney Doğu'ya Özal zihniyeti ile bakmaya başlarsa vay o zaman... (Daha ılımlı bir yaklaşımla) Meral Akşener bu profille kesinlikle Cumhurbaşkanı olabilir. Hele hele bu gidişatı sürdürürse. Kılıçdaroğlu ile medeni bir ilişkileri var, başarılı yürütüyorlar. Akeşener'in İstanbul zaferi var. Yerel yönetimler seçimindeki zafer örneği var. Eminim 'Türkiye'nin ilk seçilmiş kadın Cumhurbaşkanı' Akşener'in kafasında ciddi yer tutuyordur."

TOPLUMDA SÜLEYMAN SOYLU RAHATSIZLIĞI VAR MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Sedat Peker'in kendisi hakkında iddialardan sonra bir TV programında yaptığı açıklamalar, toplumun bir kısmı ve muhalif partiler nezdinde tatmin etmemişti. Toker, konuya şöyle değindi:

" Bir bakanın 'istifa ediyorum' demesi Erdoğan'a hakaret kabul edilir. Toplumda tepki var mı? Merak ettiğim şey bu. AK Parti'nin oyları düşüyor mu? Her şey vatandaşta bitiyor. Devletin İçişleri Bakanı'na 10 kişiden 2'si güveniyor. Ülkenin vay haline! "

"750 MİLYON DOLARIMIZ NEREDE?"

Sedat Peker'in videolarının giderek magazinleşmeye başladığını da dile getiren Toker, iddialar karşısındaki iktidarın ve yargının sessizliğini eleştirdi. Toker, "750 milyon dolarımız nerede?" diyerek isyan etti:

"750 milyon dolar paramız nerede? O bizim paramız, sırrı mırrı olmaz. Kamu bankasının parası bizim paramızdır."

90'lı yıllarla günümüz arasındaki farkı değerlendiren Toker, şunları söyledi:

"90'lı yıllarda siyasetçi seçmenden korkardı, istifa ederdi, koalisyonlar vardı. Medya daha özgürdü. Yargı hiç bugünkü kadar bağımlı değildi."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Cem Toker: 2015 Haziran'ın da alınan bir karar var. Türkiye'de beyansız valizle nakit para getirmek serbest bırakıldı diye bir karar. Bu arada kaynadı gitti.

Mercedes, Siemens, Johnson & Johnson kendi ülkelerine gidip, biz Türkiye'de rüşvet verdik diye itiraf ettiler. Cezama razıyım dediler. Cezalar kesildi ama Türkiye'de tık yok.

(Türkiye-ABD ilişkileri ne durumda?) Türkiye'yi yok sayıyorlar. Hiçbir konuda olumlu konuşma görmedim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN