İbrahim Uslu: Hükümet her durumu siyasete alet etmeyi ezber haline getirdi | Bi' Karar Ver

Bi' Karar Ver'e Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu konuk oldu. Türkiye'yi esir alan yangınlara karşı hükümetin yaklaşımını eleştiren Uslu, Erdoğan'ın afet sonrası şehir ziyaretinde yaptığı mitingleri ve son zamanlarda alışkanlık haline getirdiği 'çay dağıtma' eylemini siyasete yordu: Hükümet konu her ne olursa olsun durumu anında siyasi bir tartışmaya dönüştürüyor. Bu hükümetin ezberi haline geldi. Çünkü hükümet bunun işe yarar bir yol olduğunu fark etti.

Bi' Karar Ver'e Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu konuk oldu. Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'de tuttu. 7 gündür devam eden yangınları ele alan Uslu, ekonomik kriz ve Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı meselesi ile ilgili de yorumlarda bulundu.

"DEVLET YANGINI YÖNETEMEDİ"

Türkiye'yi etkisi altına almış olan orman yangınları karşısında hükümetin tutumunu eleştiren Uslu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'yi tanımlamam gerekirse asla hiçbir sorunu çözemeyen ülke diye tarif ederim. Alevi meselesini 500 yıldır, Kürt meselesini 200 yıldır, eğitim meselesini yaklaşık 200 yıldır çözemeyen bir ülke. Devletin pragmatik davranması ve süreci yönetmesi lazım. Ama benim gördüğüm devlet yangını yönetemedi. Yangın söndürmek AFAD'ın da işi değil. Neden orman yangınları ile ilgili AFAD benzeri bir uzman kuruluş oluşturulmadı? Yanan ormanların çoğu belediyelerin yetki sınırları dışında. Belediyelerin orman alanlarında hiçbir yetkisi yok. Ormanları korumak, Orman Genel Müdürlüğü'nün görevi. Hükümet konu her ne olursa olsun durumu anında siyasi bir tartışmaya dönüştürüyor. Bu hükümetin ezberi haline geldi. Çünkü hükümet bunun işe yarar bir yol olduğunu fark etti. Devlet temel görevlerini yapamadığında aciz görünür. Devlet kutsal bir şey değildir. Devleti kutsal gördüğümüz zaman temel sorun burada başlıyor. Devlet bütün düğmeleri yanlış iliklendiği için sorun çözemiyor. (Erdoğan'dan yangın mağdurlarına çayla teselli) Temel sorun çay atmak mı? İnsanlar can derdindeyken miting yapmak nedir peki? Afet bölgelerinden sonra Erdoğan'ın yaptığı ziyaretler Erdoğan için rutin bir siyasi faaliyet haline geldi.

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

İbrahim Uslu: Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kriz artık bir kriz değil.

3 yıldır yüksek enflasyonda yaşıyoruz.

6 yıldır bu sistem içinde yaşıyoruz. 2015'ten bu tarafa yüksek enflasyon yüksek faiz oranı ile yaşıyoruz. Bu bir kriz olarak nitelendirilemez. Bu ekonomik yapımız haline gelmeye başladı.

(Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı açıklaması) Durum gerçekten de Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi. Kılıçaroğlu'nun aday olmasından çok Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere bir masa kurulup kurulmayacağı daha önemli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN