BİLSEM 2019 mülakat sonuçları öğren | BİLSEM sonuçları nasıl öğrenilir? meb.gov.tr giriş

BİLSEM 2019 mülakat sonuçları öğren | BİLSEM sonuçları nasıl öğrenilir? meb.gov.tr giriş

MEB tarafından düzenlenen BİLSEM 2019 mülakat sonuçlarının açıklanmasına kısa süre kaldı. 'meb.gov.tr’ adresine giriş yaparak, BİLSEM sınav sonuçlarını öğrenecek adaylar ve velileri heyecan kapladı. Peki sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

Özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü ve daha önce açıklanması beklenen BİLSEM 2019 mülakat sonuçlarını öğrenmek isteyenler internetten çeşitli araştırmalarını sürdürüyor. Bu eğitim programında kazananlar, ‘meb.gov.tr’ adresine giriş yaparak, BİLSEM mülakat sonuçlarını sorgulayabilir. İşte detaylar…

BİLSEM 2019 MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

BİLSEM 2019 mülakat sonuçları, daha önce paylaşılan açıklamaya göre; 21 Ağustos 2019 Çarşamba günü saat 10.00-16.00 arasında açıklanacak. Erişime açılmasının arkasından başarılı olanlar 26 Ağustos – 13 Eylül tarihlerinde kayıt işlemlerini yapacak. 

19-08/21/bilsemjpgg.jpg

BİLSEM’LE İLGİLİ BİLGİLER

Dünyanın birçok bölgesinden özel yetenekli öğrencilere yönelik olarak farklı eğitim programları uygulanıyor. BİLSEM’in açılımı da ‘Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri’dir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak bir biçimde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ortaya çıkarmak için sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst seviyelerde kullanmalarını sağlamak için devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

PROGRAMIN AMACI NEDİR?

Zorunlu eğitim hâricinde birçok programlarla öğrencilerin özel yeteneklerinin geliştiren BİLSEM eğitim kurumlarında özel yetenekli, özellikle yaratıcılık, zekâ ve liderlik bölümlerinde yüksek kapasitesi bulunan ve bunun yanı sıra özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek bir biçimde performans sergileyen öğrencileri tespit edilerek, bu öğrencilere eğitim hayatlarında ekstra eğitim programlarıyla birlikte yardımcı olmak, onların kendilerini tanımalarını sağlamak, aynı anda gelecekte Türkiye’ye katkı sağlayacak nesiller yetiştirme hedefi güdülüyor.

BİLSEM’de öğrencilere, akademik başarıyı ölçmeye yönelik herhangi bir işlem uygulanmaz, sınav yapılmaz, ölçme ve değerlendirmelerde puan veya not kullanılmaz. Uygulanan eğitim programlarının her bölümünde Gözlem Formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılır ve programın ardından programı tamamlayan öğrencilere ‘Program Tamamlama Belgesi’ verilir. Kayıtları gerçekleştirilen öğrencilerin hazır bulunuşluluk seviyesinin ölçülmesinin ardından Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

a) Destek Eğitimi;

b) Uyum (Oryantasyon),

1) Grupla Çalışma Teknikleri,

2) İletişim Becerileri,

3) Problem Çözme Teknikleri,

4) Öğrenme Yöntemleri,

5) Yabancı Dil,

6) Bilimsel Araştırma Teknikleri,

7) Sosyal Etkinlikler,

8) Bilgisayar,

c) Özel Yetenekleri Geliştirme,

ç) Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

d) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme,

Programların belli bir tamamlama süresi bulunmamakta olup öğrenci programlarda kendi öğrenme hızına göre ilerler. Öğrenciler program aşamalarındaki performans, istek, gayretli olmalarına ve devamlarına bağlı olarak eğitimlerine liseyi bitirene kadar devam edebilir. Tüm programlar öğrenci merkezli, disiplinler arası, modüler yapıda; öğrencilerin yaratıcılığını, sorunlara farklı yaklaşım ve çözüm bulma becerilerini geliştirecek ve yetişkinlik dönemlerindeki şartlara hazırlayacak nitelikte bireyselleştirilerek hazırlanır.

Programların uygulanmasında okuldan tamamen farklı özel eğitim yöntem ve teknikleri, özel materyaller ve özel eğitim ortamları kullanılır. Bilsem ‘ ler de bireysel eğitim esas olmakla birlikte öğretmen, mekan vb. kısıtlılıklar nedeniyle çoğunlukla 3-5 kişilik küçük gruplarla eğitim yapılır. Bilim ve Sanat Merkezlerindeki eğitim, öğrencilerin örgün eğitimlerinden farklı olarak gerçekleştirilir. Okullarında öğrenciler geçer not alma ve sınavlara hazırlanma amacıyla hareket ederken, Bilsem’ in yapısında sınıf geçme, not alma vb. amaçlar yer almaz. Bunun yerine süreç odaklı, proje tabanlı öğretim modeliyle öğretim sağlanır ve öğrencilerin istenilen niteliklere uygun projeler gerçekleştirmeleri beklenir.

Özel yetenekli öğrencilerin kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimin ötesinde farklılaştırılmış bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde 116 merkezde hizmet vermektedir. Büyükşehirlerde nüfus yoğunluğuna göre birden fazla bilsem olabilmektedir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN