BİLSEM sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte mülakat sonuçları sorgulama ekranı

BİLSEM sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte mülakat sonuçları sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) sınavı sonuçları meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. BİLSEM'de eğitim almaya hak kazanan özel yetenekli öğrencilerin isimleri belli oldu. İşte, BİLSEM sonuçları sorgulama sayfası...

BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak, merak konusu oldu. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak hizmet veren özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak sağlayan BİLSEM mülakat sonuçları MEB'in internet sitesinde açıklandı.

2021 BİLSEM SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri'nde (BİLSEM) öğrenim görecek özel yetenekli öğrencilerin mülakat sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın www.meb.gov.tr/sinavlar adresinde açıklandı.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar, sonuçların www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren öğrenci velisi tarafından il milli eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacak.

2021 BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin katılım sağladığı BİLSEM sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. BİLSEM kayıtları, okulların açılacağı eylül ayı içinde yapılacak.

BİLSEM SONUÇLARINA İTİRAZ NEREYE VE NE ZAMAN YAPILIR?

BİLSEM sonuçlarına itirazlar İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne 26 Temmuz-9 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılabilecek. Yapılan itirazların sonuçları 28 Temmuz-6 Ağustos 2021 tarihlerinde belli olacak.

Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendirecek.

Genel müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacak.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlarda öğrenci TC kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacak.

Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacak.

2021 BİLSEM TAKVİMİ

* 29 Mart 2021 - 18 Haziran 2021 resim ve müzik yetenek alanı bireysel değerlendirmelerin yapılması

* 29 Mart 2021 - 9 Temmuz 2021 genel zihinsel yetenek alanı bireysel değerlendirmelerin yapılması

* 14 Temmuz 2021 kayıt hakkı kazanan öğrencilerin www.meb.gov.tr adresinden ilan edilmesi

* 26 Temmuz - 6 Ağustos 2021 bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itiraz başvurularının alınması

* 9 Ağustos - 20 Ağustos 2021 bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi

* 23 Ağustos 2021 - 10 Eylül 2021 kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

BİLSEM NEDİR?

Dünyanın her yerinde özel yetenekli çocuklara yönelik olarak farklı eğitim programları uygulanıyor. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM), ilkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak hizmet veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN