BİLSEM sonuçları belli oldu | 2019 BİLSEM sonuçları sorgulama sayfası

BİLSEM sonuçları belli oldu |  2019 BİLSEM sonuçları sorgulama sayfası

MEB tarafından düzenlenen 2019 BİLSEM sonuçlarının 29 Mart'ta açıklanması bekleniyor. 2019 BİLSEM sonuçlarını haberimizdeki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. MEB sınav sonuçlarını resmi internet sitesi üzerinden duyrulacak. Sayfamızdan BİLSEM grup tarama uygulaması sonuçlarına dair tüm detayları ve 2019 BİLSEM sonuçları sorgulama sayfasının linkini bulabilirsiniz.

BİLSEM sonuçları hem öğrencilerin hem de velilerin gündeminde. MEB BİLSEM sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.  MEB güvencesiyle gerçekleştirilen sınavda özel yeteneğe sahip çocuklar keşfediliyor. Özel yetenekli öğrenciler BİLSEM eğitim merkezlerinde yeteneklerine göre eğitim alıyorlar. Haberimizde 2019 BİLSEM sonuçları sorgulama sayfasını ve MEB tarafından verilen BİLSEM takvimini bulabilir son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz. 

2019 BİLSEM sınav sonuçları veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. BİLSEM sonuçları hakkındaki bilgileri son dakika gelişmelerini karar.com sayfasından sizlerle paylaşıyoruz.

 

BİLSEM YERLEŞTİRME SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

BİLSEM sonuçları internet üzerinden duyurulacak. Sistem erişime açılır açılmaz haberimizdeki bağlantı ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

19-03/29/bilsem-sonuclari-1553836596.jpg

BİLSEM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK? 

Öğrenciler, 1, 2, ve 3. sınıflar bireysel sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenecekler. 

19-03/29/bilsem-grup-tarama-uygulamasi-sonuclari.jpg

BİLSEM'DE HAFTASONUDA EĞİTİM VAR

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitim haklarından yararlanmalarını sağlamaya yönelik usul ve esasları düzenleyen "Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan yönetmelik ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sunulan eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla kaynaştırma ve bütünleştirme uygulamaları, özel yeteneklilerin eğitimi, ev ve hastanede eğitim hizmetleri, özel eğitim okullarına ilişkin uygulama usul ve esasları düzenlendi.

- BİLSEM'lerde eğitim öğretim hafta sonu yapılabilecek

Eğitim ve öğretim etkinlikleri, bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM), öğrencinin örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda hafta içi veya hafta sonu planlanabilecek.

BİLSEM'lerde uygulanan eğitim programları esas alınarak öğrencilerin eğitim ihtiyaçları doğrultusunda BEP hazırlanacak ve eğitim hizmeti bire bir veya grup eğitimi şeklinde yürütülecek.

19-03/29/2019-meb-bilsem-sonuclari-ne-zaman.jpg

BİLSEM ÖĞRENCİLERİNDEN İKİ KİTAP

Muğla BİLSEM Türkçe öğretmeni Burcu Hızır koordinesinde Türkiye’nin dört bir köşesinden 100 öğretmen ve 100 öğrencinin katılımı ile iki yeni kitap hazırlandı ve yayımlandı. Minik yazarların engelli yaşıtlarına umut olacak öyküleri, şiirleri, masalları, fablları ve denemeleri bir seçki hâlinde kitaplaştırılarak ülkemizin kültür hazinesine kazandırılmış oldu.

“Engelleri Aşan Yürekler” ve “Engelleri Aşan Minik Yürekler” ismiyle basılan iki kitapta yazarlar, engelli bireylerin yüreklerine umut tohumları ekme ana fikriyle yazılarını kaleme aldılar. Öğrenciler isimlerini ISBN’li bir kitapta yazar olarak görmenin mutluluğunu yaşarken danışmanlığını yapan öğretmenler ve heyecanlı aileler de kitabın haklı gururunu yaşadılar.

MUĞLA BİLSEM TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Türkiye’nin en prestijli bilimsel proje yarışması olarak bilinen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri yarışmasında Muğla BİLSEM adına ‘Termik Santralin Gölgesinde Can Çekişen Ağaçlar ve Onların Halkaları’ isimli proje ile Bensu Varol ve danışman öğretmeni Banu Sahranç binlerce rakibinin arasından sıyrılarak ipi göğüsledi.

MUĞLA TARİHİNDE BİR İLK

Üç aşamadan oluşan yarışmaya özgün bilimsel çalışmalarla başvuru yapılabiliyor. Bilimsel jürinin elemesinden geçen projeler Ege Bölgesi için İzmir’de tekrar jüri karşısına çıktı. Burada birinci olanlar da Türkiye finaline davet edildi. Bu yıl 50’ncisi düzenlenen yarışmada Muğla bu yıla kadar bir varlık gösterememişti. Ancak bu yıl Muğla Bilim ve Sanat Merkezi önce Ege Bölge birincisi olup daha sonra Türkiye finalinde üçüncü oldu.

"BAŞARILARIMIZ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE OTURUYOR"

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci, “Başarımız sağlam temeller üzerine oturuyor. Açıldığımız günden itibaren öğretmen arkadaşlarımızın özverili çalışmaları bizleri bu günlere getirdi. Bütün öğrencilerim ve öğretmenlerimle gurur duyuyorum. Bilimsel çalışmalar alanında yıllara göre artan bir ivme yakaladık. Bunun Muğla’mıza ve ülkemize pozitif yansımalarını önümüzdeki süreçlerde görmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin patent değeri olan çalışmalar ile gündeme geleceği günler yakındır. Başarının gelmesinde başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

MEB tarafından düzenlenen 2019 BİLSEM sonuçlarının 29 Mart'ta açıklanması bekleniyor. 2019 BİLSEM sonuçlarını haberimizdeki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. MEB sınav sonuçlarını resmi internet sitesi üzerinden duyrulacak. Sayfamızdan BİLSEM grup tarama uygulaması sonuçlarına dair tüm detayları ve 2019 BİLSEM sonuçları sorgulama sayfasının linkini bulabilirsiniz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN