BİLSEM sonuçları nasıl öğrenilir? 2019 BİLSEM sonuçları erişime açıldı mı?

BİLSEM sonuçları nasıl öğrenilir? 2019 BİLSEM sonuçları erişime açıldı mı?

BİLSEM sonuçları nasıl öğrenileceği ve 2019 BİLSEM sonuçları erişime açılıp açılmadığına dair detaylar haberimizde. Onbinlerce öğrencinin girdiği BİLSEM sınav sonuçları için geri sayım başladı. BİLSEM sınavları 24 Aralık 2018'de başlamış, 4 Ocak 2019'da sona ermişti. Şimdi sıra sonuçlarda ve kayıtlarda. İşte BİLSEM sonuçlarına dair yapılan son dakika açıklamaları...

BİLSEM sonuçları nasıl öğrenilecek? 24 Aralık 2018'de başlayıp 4 Ocak 2019'da sona erendi. Özel yetenekli çocukların belirlendiği BİLSEM sınavına binlerce öğrenci katıldı. BİLSEM sınavlarının 29 Mart'ta açıklanması bekleniyordu. Fakat sonuçların açıklanması 19 Nisan 2019' a ertelenmişti. 2019 BİLSEM sonuçları erişime ne zaman açılacak? BİLSEM sınavının üzerinden 3 ay geçti ve henüz sonuçlar açıklanmadı. Onbinlerce öğrencinin beklediği BİLSEM sonuçları ile ilgili detaylar ve son dakika açıklamaları haberimizde. 

2019 BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?

Heyecanla beklenen BİLSEM sonuçlarının açıklanacağı tarih 29 Mart'tan 19 Nisan'a ertelendi. 

MEB'den yapılan açıklamada; "BİLSEM tanılama sürecinde gerçekleşen başvuru sayısının öngörülenin çok üzerinde olması nedeniyle grup tarama uygulama süreci uzatılmış, takvim değişikliği zorunlu hâle gelmiştir. 25/12/2018 tarihinde onaylanan yeni takvim sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılmıştır. Paylaşılan takvimde de belirtildiği üzere grup tarama uygulama sonuçlarının açıklanma tarihi 19 Nisan 2019'dur." ifadeleri kullanıldı.

BİLSEM SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN 

19-04/17/2019-bilsem-sonuclari-erisime-acildi-mi.jpg


 
BİLSEM SINAV SONUÇLARINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

BİLSEM sınav sonuçlarının nasıl ve nereden sorgulanacağına dair aramalar arama motorlarında sorgulanıyor. MEB güvencesiyle yapılan BİLSEM sınavları yine MEB tarafından açıklanacak. BİLSEM sınav sonuçları e-okul'da olacak.

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 

19 Ağustos ve 6 Eylül 2019 tarihleri arasında kayıtlar yapılacak. 

BİLSEM KAYIT EVRAKLARI NELERDİR? 

Bilim ve Sanat Merkezine öğrenci kayıtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilirler. Kayıt için aşağıdaki belgeler istenir:

a) Kayıt formu (Ek-2),

b) Veli muvafakat belgesi (Ek-3),

c) Örgün eğitim kurumundan alınan öğrenci belgesi istenir

Eğitim öğretim yılının başlamasını takiben 30 iş günü içerisinde merkeze kaydını yaptırmamış öğrenciler kayıt haklarını kaybederler.

BİLSEM’de bir eğitim ve öğretim yılında özürsüz devamsızlık süresi eğitim süresinin %30’unu geçemez. Devamsızlığı %20’ye ulaşan öğrenciye devamsızlık uyarısı gönderilir. Mazeret göstermeksizin devamsızlık sınırını aşanların kaydı dönem sonunda silinir.

BİLSEM'DE EĞİTİM PROGRAMLARI

Uyum programı

Destek eğitimi

Bireysel yetenekleri fark ettirme programı

Özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi / yönetimi çalışmaları



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN