BİM PlayStation 4 satacak: BİM ne zaman PlayStation 4 satacak, fiyatı ne kadar olacak?

BİM PlayStation 4 satacak: BİM ne zaman PlayStation 4 satacak, fiyatı ne kadar olacak?

BİM PlayStation 4 satacak. Her ay çeşitli ürünlerle indirimli ürünler satan BİM, bu kez PlayStation 4 + Red Dead Redemption 2 oyununu bir arada satacak. BİM PlayStation'u ne zaman satacak? PlayStation BİM fiyatı ne kadar olacak? Geçen aylarda piyasa fiyatının hayli altına PlayStation 4 satan Bim, bir kez daha oyun severleri mağazalarına çekmeyi hedefliyor. İşte detaylar.

BİM aktüel ürünler listesi açıklandı. Büyük yankı uyandıran listede BİM'in PlayStation 4 + Red Dead Redemption 2 oyununu bir arada satacağı görülüyor. BİM PlayStation'u ne kadar satacak? BİM'de PlayStation ne zaman satışa sunuluyor? İşte 2019 Nisan ayı BİM aktüel ürünleri listesi ve PlayStation 4 + Red Dead Redemption 2 oyunu fiyatı.

BİM PLAYSTATION SATACAK: NE ZAMAN, FİYATI NE KADAR?

BİM'in PlayStation satacağını duyurmasının ardından internette PlayStation 4 fiyatı ve BİM'de satış tarihi araştırılıyor. Birkaç ay öncesinde BİM, 2000 TL altı bir etiketle PlayStation 4 + Red Dead Redemption 2 paketini satışa sunmuştu. Pek çok oyun sever piyasa ortalamasına göre hayli uygun fiyatlardan sunulan bu ikiliyi kaçırmadı.

BİM, bu ay oyun severlere yeni bir PS4 fırsatı daha sundu. Gelecek günlerde BİM, bir kez daha PS4 satacak. Mağaza camlarına asılan broşüre göre PlayStation 4 + Red Dead Redemption 2 oyununun 1799 TL’den satışa sunulacağı belirtiliyor. Satış 6 taksitle gerçekleştirilecek.

Hali hazırda 500GB’lık slim PS4 modelinin ortalama fiyatı 1900TL civarlarında. Üstelik bu pakete herhangi bir oyun da dahil değil. Red Dead Redemption 2’nin sıfırı 350 – 450TL bandından satılırken, 2. eli ise 200TL’ye alıcı buluyor.

19-04/16/138763-games-review-sony-ps4-pro-review-image1-gcolf3ytme.jpg

PLAYSTATION 4'ÜN ÖZELLİKLERİ NELER?

Yenilenen PlayStation Network ile oyuncuların arasındaki etkileşimin arttırılacağı belirtiliyor. Mobil cihazlarımızla konsolu uzaktan kontroledilebileceğimiz gibi bunlar üzerinden arkadaşlarımızla sohbet edebilmemiz ve satın aldığımız oyunları konsola yükleyebilecek olmamız da PlayStation 4'ün sosyal yönünü ortaya koyan özelliklerden olacak. 

PlayStation 4'ün donanımına baktığımızda ise 8 çekirdekli AMD işlemcinin yanında yeni nesil Radeon grafik işlemcisi ve 8GB GDDR 5 RAM'in konsolun ana bileşenlerini oluşturduğunu görüyoruz. Bunlar da bize David Cage'in sunumunu yaptığı "Old Man" teknoloji demosundaki gibi yüksek detay ve gerçekçilik sunan bir oyun deneyimi vaad ediyor. Bunun yanında PlayStation 4'ün USB 3.0 veri yolu kullandığı ve Bluetooth 2.1'i desteklediği de açıklanan bilgiler arasında yer almakta.

19-04/16/resized_7ee64-a913050901a018f69607acd220fc9bf35b646e2ec47a202f.jpg
Red Dead Redemption 2 oyunu

lk sinyallerini oyun kumandası üzerindeki "Share" düğmesinden aldığımız sosyal etkileşimin de PlayStation 4'te önemli bir yer tutacağı dün geceki etkinlikle doğrulanmış oldu. Konsol sahiplerinin oynadıkları oyunlardan aldıkları ekran görüntüleri ve videoları arkadaşlarıyla anında paylaşmasını sağlayacak teknolojinin yanında, Sony'nin Facebook ile yaptığı işbirliği sonucu iki platformda yer alan hesapların birbirine bağlanması ile sosyal bir oyun ağının da ilk adımları atılmış olacak. 

Konsola dair açıklanan bir diğer önemli özellik ise "Second Screens" ki bu özellik platformlar arası oyun deneyimi sağlıyor. Örneğin bir PS Vitasahibi herhangi bir PlayStation 4 oyununu 5 inç'lik ekranında oynayabilecek. Second Screens'i iPhone, iPad ve Android'te aktif etmek içinse geliştirilen PlayStation App'i kullanacağız. Bu sayede konsolda oyun oynarken akıllı telefonumuz ile PlayStation Store'a bağlanıp oyun satın alabilecek ve bunu konsolumuza yükleyebileceğiz. Anlayacağınız üzere biz oyunlarda aksiyondan aksiyona koşarken arka planda birçok işlem kotarılabilecek.

Yeniden tasarlananana menüde konsol sahiplerinin satın aldıkları oyunlarla ilgili gelişmelerden haberdar olacağı, arkadaşlarının paylaştıkları şeylere göz atabilecekleri ve uzun vadede -Sony'nin kullanıcı bilgilerini toplamasıyla- kendilerine önerilen oyun ve çeşitli içeriklere ulaşılacağı da açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Sony'nin Gaika'yı satın alması ile bulut teknolojisine adım attığını öğrenmiştik. Bu doğrultuda PlayStation 4'ün geri uyumlu olmayacağı ancak PlayStation 3 oyunlarını Stream edeceği de (PS1 ve PS2 oyunları dahil) dün geceki etkinlikte kesinlik kazandı. Yapılan açıklamaya göre 3000 PlayStation 3 oyununu Sony'nin son konsolunda deneyimleyebileceğiz. 

Bunun yanında stüdyolar başkanı Shuhei Yoshida'nın açıklamasının üzerine PS4'ün sürekli "online olma" zorunluluğu bulunmuyor.İsterseniz offline da takılabilirsiniz ama konsolun "sosyal" özellikleri sayesinde genelde "online olma" özelliğini isteyebileceğimizi söylüyor. İnternet bağlantısı olmayanlar için bir kabus söz konusu değil. 

Daha önce dedikodusu çıkan "PS4 kullanılmış oyunları kabul etmeyecek" de asılsız gözüküyor. Yoshida böyle bir şeyin olmadığını, fiziksel olarak oyunu alanların istediği yerde oyunu kullanma hakkının olduğunu dile getirip yüreklere su serpiyor. 

4K çözünürlüğü hakkında da soruları cevaplayan Yoshida, oyunların 4K çözünürlüğü desteklemeyeceğini ama PS4'ün 4K çıkış yapabileceğini, bunu sadece kaydedilmiş videolarda kullanacağını açıkladı. Yani 4K oyunlar için özel TV almak için para biriktirmeye başlamışsanız, biraz mola verebilirsiniz :) 

"DualShock 3'ümü PS4'te de kullanırım" diye düşünüyorsanız, maalesef, kullanamayacaksınız. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN