BİMER'e başvuran vatandaşa Belediye'den cevap: Söylediğin her şey yalan

BİMER'e başvuran vatandaşa Belediye'den cevap: Söylediğin her şey yalan

Mardin'de yaşayan V.Ö., BİMER'e başvurarak, köylerine yakın Katı Atık Tesisi'nin yeterli kontrol ve ilaçlama yapılmadığı için insan sağlığını tehdit ettiğini öne sürüp şikayetçi oldu. Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanlığı'ndan Ö.'ye, "Koku dışında söylediğin her şey yalandır" cevabı verildi.

Mardin'in Artuklu İlçesi'ne bağlı Hüyüklü Köyü'nde oturan V.Ö., köylerine 7 kilometre uzaklıktaki Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Katı Atık Tesisi'nin yeterli muhafaza, kontrol ve ilaçlama yapılamadığından insan sağlığını çok ciddi derece tehdit ettiği, çok kötü ve pis koku yaydığı gerekçesiyle BİMER'e şikayet başvurusu yaptı. V.Ö. BİMER'e yazdığı dilekçede şöyle dedi:

"Mardin Artuklu'ya bağlı Hüyüklü Köyünde ikamet etmekteyim. Bizim köye yaklaşık 7- 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve 4- 5 sene önce belediye tarafından Zeytinli Köyünde yaptırılan sözde Katı Atık tesisi yeterli muhafaza, kontroller ve ilaçlama yapılamadığından insan sağlığını çok ciddi derece tehdit etmekte, çok kötü ve pis koku yaymaktadır. Köyümüze bu kadar uzak olmasına rağmen buraya kadar koku vermesinden tahmin ederseniz ki, orası şimdi ne haldedir ve biz ne haldeyiz. Daha önce de BİMER üzerinden şikayette bulundum ancak hep geçici çözümler sundular ve ilaçlama yapıldığını söylediler. Biz artık kesin bir çözüm istiyoruz. Dışarı çıkamıyoruz ve temiz hava alamıyoruz."

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ŞOK EDEN CEVAP

BİMER aracılığıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanlığı tarafından Özdaş'a gönderilen cevap yazısında ise şu ifadelere yer verildi:

"T.C Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER'e yapmış olduğunuz başvurunuz, 25  Temmuz 2017 tarihinde Sağlık İşler Daire Başkanlığı tarafından cevaplanmıştır. Zeytinli Köyü her gün ilaçlanmaktadır. Her gün ilaçlandığına dair elimizde muhtarlığa imzalattığımız ilaçlama tutanakları mevcuttur. Koku dışında söylediğin her şey yalandır. Katı atık her gün ilaçlanıyor, tutanaklar mevcuttur. Ayrıca koku için yapılacak bir şeyimiz yok onu Çevre Daire Başkanlığı'na müracaat etmeniz lazım. Katı atık onlara aittir."

'RESMİ KURUMA YAKIŞMIYOR'

Cevap karşısında şok yaşadığını belirten V.Ö., karşılaştığı durumun devlet ciddiyetine yakışmadığını söyledi. Kendisi ile alay edilircesine verilen cevabın masa başında yazılıp gönderildiğine inandığını söyleyen V.Ö. şöyle dedi:

"Keşke gelip yerinde inceleselerdi. Bölgedeki bütün köyler zor durumda. Bu şekilde bir ciddiyetsizlik olmaz. Bana verilen cevap Başbakanlık üzerinden geldiği için, adeta Başbakan adına verilen cevaptaki bu ifadelerin hiç biri resmi kuruma yakışmıyor. Bir kurum ve bir olay üzerinde en doğal hakkım olan şikayetime verilen cevabın bu olmaması gerektiğini düşünüyorum."

MARDİN / DHA




Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN