Binalarda yeni yönetmenlik yürürlüğe girdi

Binalarda yeni yönetmenlik yürürlüğe girdi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Hasan Kuru, yeni bina yönetmeliğinin yürürlüğe girdiğini ve Türkiye'nin deprem riski ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Hasan Kuru, Türkiye aktif tektonik kuşak üzerinde yer aldığını belirterek, her an büyük bir depremle karşılaşma riski yüksek olduğunu söyledi.

AFET KONUSUNDA RİSK VAR

Yeni bine deprem yönetmenliğin önemine değinen Kuru, doğal afet yönünden ülkemizin tek risk kaynağı depremlerin olmadığını belirterek, ülke genelin de bina deprem yönetmeliklerinin günümüz mühendislik, bilim ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde yenilenmesi ve geliştirilmesi amacıyla bu kapsamda 01 Ocak 2019 tarihinde bina deprem yönetmeliği yürürlüğe girdiğini belirtti.

Yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye deprem haritasına bakıldığında, bulunduğumuz yer Aydın ilini de kapsayan Büyük Menderes Havzasının birinci derecede riskli deprem bölgesi olduğunu ifade eden Kuru, yeni bina deprem yönetmenliğine uygun yapıların inşa edilmesinin öncelikli güvenlik açısından önem arz ettiğini ifade etti.

İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN