Binali Yıldırım görevini Celal Adan'a devretti: Gönlüm rahat

Binali Yıldırım görevini Celal Adan'a devretti: Gönlüm rahat

AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevini MHP'li Celal Adan'a devretti. Yıldırım, "Görevi bugün Celal Adan'a devrediyorum. Gönlüm rahat" dedi.

TBMM Başkanlığı makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde bir konuşma yapan Binali Yıldırım, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler sebebiyle 12 Temmuz 2018'den bu yana sürdürdüğü TBMM Başkanlığı görevinden dün itibarıyla çekildiğini belirtti.

'BIRAKIRKEN GÖNLÜM RAHAT'

Yeni Meclis Başkanı seçilene kadar TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Celal Adan'a görevi devrettiğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Geçen 7 aylık süre içerisinde TBMM'nin yeni dönemine uygun şekilde uzlaşmayı esas alan, daha az münakaşa, daha fazla uzlaşma prensibiyle bütün gruplarla uyum içerisinde çalışmaya gayret ettim. Bugün görevi bırakırken gönlüm rahat. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle, ülkemizin Kurtuluş Savaşı'nı yönetmiş, vesayete ve darbelere rağmen güçlenerek bugünlere gelmiş milli iradenin tecelli ettiği Meclisimiz, bundan sonra yürütme ile yasama arasındaki ilişkilerin daha net belirlendiği ve daha çok milletimizin ihtiyacı olan yasaların yapılması ve millet adına denetim faaliyetlerinin sürdürülmesi, ayrıca ülkemizin yurt dışında parlamenter diplomasiyi geliştirme yönünde temsil faaliyetlerini yerine getirmesi görevlerini ifa edecektir. Meclisin bu anlamdaki gücü daha da artmış olacaktır."

19-02/19/20190219_2_35011048_41804463.jpg

Yeni dönemde TBMM'nin çalışmalarının çok daha verimli olacağına inandığını belirten Yıldırım, "Görevi, siyasette büyük tecrübe sahibi, Türkiye'nin beka mücadelesinde gençliğinde bedel ödemiş değerli kardeşim Celal Adan Bey'e teslim ediyorum." diye konuştu. 

'İSTANBUL VE TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS'

Geçici TBMM Başkanı Celal Adan da  Binali Yıldırım'ın, Türk milletinin göz bebeği, ekonominin kalbi olan İstanbul'a hizmet etmek üzere yola çıktığını vurgulayarak, "İstanbul'da yaşayan bir vatandaş olarak, yeni yolculuğunuzun, İstanbul ve Türkiye için bir şans olduğunu görüyorum." dedi.

Binali Yıldırım'ın, Türkiye'nin birliğine katkı sağlayan bir siyaset dili kullandığını anlatan Adan, Yıldırım'ın adaylığının İstanbul'a hayırlı olması dileğinde bulundu.

19-02/19/20190219_2_35011664_41805429.jpg

Şanla, şerefle dolu olan TBMM Başkanlığı görevini geçici de olsa temsil etmekten büyük onur ve şeref duyduğunu vurgulayan Adan, "Allah utandırmasın. Yolunuz açık olsun." diye konuştu.

Adan, lalenin İstanbul'un simgesi olduğunu belirterek, Yıldırım'a lale motifli porselen bir tabak hediye etti.

Binali Yıldırım, bugün hızlı trenle İstanbul'a gideceğini ve bundan sonra mesaisine İstanbul'da devam edeceğini bildirdi.

19-02/19/20190219_2_35011048_41804464.jpg

İKİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Yıldırım, Meclis Başkanlığı seçimi için oylamaya  katılıp katılmayacağına ilişkin soruya, "Hala milletvekili olduğuma göre, milletvekillerinin görevleri neyse onu da yerine getireceğiz." karşılığını verdi.

Bir başka soru üzerine de Yıldırım, kendi imzasının da bulunduğu, "hayvan hakları" ile "teknoloji bağımlılığı" konusundaki iki ayrı araştırma önergesini TBMM Başkanlığına sunduklarını kaydetti.

Devir teslim törenine, AK Parti Grup başkanvekilleri Mustafa Şentop, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Özlem Zengin, MHP Grup başkanvekilleri Muhammed Bülbül ve Erkan Akçay ile bazı milletvekilleri katıldı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN