Bir göl daha kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya: Geriye tuz tabakası kaldı

Sivas'ın Ulaş ilçesindeki Kellah Gölü, su seviyesi düşerek yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelen göllere eklendi. Kuraklığın ve kış mevsiminde yağan yağışların yeterli olmaması sonucu gölde sular çekildi, geriye tuz tabakası kaldı.

Sivas’ın Ulaş ilçesinde bulunan Kellah gölünde, suların çekilmesiyle birlikte tuz tabakası daha belirgin hale geldi. Kış mevsiminde yağan yağışların yeterli olmaması sonucu gölde suların iyice çekildiği görüldü.

kuru2.jpg

Suların çekilmesiyle gölün kıyı kesimlerinde beyaz ve orta kısımlarında ise yeşil tonların görülmesi kuraklığın acı yüzünü ortaya çıkardı.

kuru.jpg

“İKLİMSEL OLARAK KÖTÜ BİR DURUM”

Göle yürüyüşe gelen Emircan Karaçorlu, “Burası Ulaş ilçesine 5 km uzaklıkta. Biz buraya yürüyüşe geliyoruz ama yağmurun pek etkili olmadığı fark ediyoruz. Yağmur yağsa da kuraklık devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde tamamen kuruyacağını düşünüyoruz. Burası çok sevilen bir yer, kurumaması bizim için daha iyi olacak. İnsanlar için su her zaman önemli. Sıcaklar daha artmadan böyle kuruma varsa ilerde tamamen kuruyacak. Bu görsel olarak güzel, iklimsel olarak kötü bir durum. Burayı besleyen su kaynağı olmadığı için yağmura ihtiyaç oluyor, yağmur etkisini kaybettiği zaman sıcaklık başlıyor ve kuraklık oluşuyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN