Bir tıkla emekli olun paraların keyfini çıkarın! Bu detayı kimse bilmiyor...Bu soğukta dışarı çıkmanıza gerek kalmayacak

Bir tıkla emekli olun paraların keyfini çıkarın! Bu detayı kimse bilmiyor...Bu soğukta dışarı çıkmanıza gerek kalmayacak

EYT düzenlemesi hakkında araştırmalar devam ederken dikkat çeken ayrıntılar da açıklanmaya başladı. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı yapılmadan herkesi kapsayan düzenlemenin detayları paylaşıldı. Evden dahi çıkmadan emekli olabilirsiniz. Başvuru yapan emekliliğin tadını çıkaracak. İşte yeni düzenleme hakkındaki tüm detaylar…

Emekli olmak için gün sayan EYT'lilere müjde verildi. Evden çıkmaya gerek kalmadan tek bir tuş ile emekli olma hakkı elde edebilirsiniz. Herkesi kapsayan düzenlemenin detayları belli oldu. İşte yeni düzenleme hakkındaki tüm detaylar…

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi bulunan kişileri kapsayan EYT düzenlemesi için prim gün sayısı önemli bir yere sahiptir. Yeni düzenleme hakkında ayrıntılar tek tek açıklanırken istenen şartları sağlayan vatandaşların da emekli olabileceği belirtildi. Emeklilik için e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapan vatandaşlar da emekli olabilecek. Konu hakkındaki açıklamalar SGK'dan geldi. E-devlet üzerinden emeklilik başvurusu için bir video açıklama yayınlayan SGK detayları paylaştı.

para-verilmesi.jpg


EMEKLİ OLMAK İÇİN NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?


SGK'ya gitmeye gerek kalmadan e-devlet sistemi üzerinden emeklilik başvurusunda bulunmak mümkün hale geldi. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapacaklar için adımlar şu şekildedir:

  • E-devlet sistemi üzerinden giriş işlemlerini tamamladıktan sonra arama motoruna ‘aylık’, ‘emekli’, ‘gelir’ kelimelerinden herhangi birini yazmanız yeterli olacaktır.
  • Daha sonra karşınıza çıkan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklamanız gerekiyor.
  • Bu ekran üzerinden yeni başvuru sekmesine tıkladıktan sonra tahsis talep türü için yaşlılık aylığını seçmeniz gerekmektedir.
  • SSK kapsamında aylık talep etmek isteyen kişiler ‘4A SSK’, Bağ-Kur kapsamında aylık talep edecek kişiler ise ‘4B Bağ-Kur’ seçeneğini seçmesi gerekiyor.
  • Gerekli olanları seçtikten sonra altta bulunan başvur butonuna tıklamanız gerekmektedir.
  • Bunun ardından T.C kimlik numarası ad soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekranda görüntülenecek.
  • Maaş ödemesini yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına ise Talep edilen şubeyi yazarak iletişim bilgilerini doldurmanız gerekmektedir.
  • ‘Aylık alıyor mu?’ sorusunda da ‘evet' ya da ‘hayır' yanıtını vermeniz gerekiyor.
  • Daha sonra ileri butonuna tıklayarak başvur butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN