Bir yanda eziyet, diğer yanda şefkat

Bir yanda eziyet, diğer yanda şefkat

Bir yanda arkasındaki yükü çekmekte zorlanan ata kemerle dayak atan zorba, diğer yanda rahatlaması için kaplıca suyunda yıkayan dost. İki fotoğraf arasındaki en büyük fark saygı. İnsanın diğer bir canlının yaşamına duyduğu saygı...

Eşrefpaşa Mahallesi'nde, pazartesi günü öğle saatlerinde meydana gelen olayda, arkasına tahtadan yapılmış iki yük kasası bağlanan at, yükü çekmekte zorlandı. Bunun üzerine, ata yön vermek için en önde bulunan ve ismi öğrenilemeyen kişi, elindeki kemerle ata eziyet etti.

19-01/09/izmir-at-iskence.jpg

Olay anı, o sırada caddeden otomobiliyle geçen bir vatadandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde, atın arkasındaki yükün yanı sıra bir kişinin de kasaların üzerine çıktığı ve ağzında sigara bulunan diğeri kişinin de elindeki kemerle ata vurup eziyet ettiği görülüyor.


19-01/09/izmir-at-iskence-1.jpg

ATLARINI KAPLICA SUYUNDA YIKIYOR

Bitlis'te yoğun kar yağışının ardından ahırlarında kirlenen hayvanlarını kaplıca sularında yıkayan gençler, bu sayede hayvanların rahatlamasını ve temiz kalmasını sağlıyor. 

19-01/09/bitlis-at-kaplica.jpg

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis'te, 297 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde ise gençler, ahırlarda kirlenen hayvanlarını kaplıca suyunda yıkıyor. At ve mandaların sırtına çıkarak takla atan gençler, dondurucu soğukta kaplıcada yüzmenin keyfini yaşıyor.

19-01/09/bitlis-at-kaplica-1.jpg

İki kent, iki at, iki insan, iki fotoğraf, tek fark: İnsanlık...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN