Bir yumruk da vicdanlara

Bir yumruk da vicdanlara

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı’na yumruk atan saldırgana bin 500 TL ceza verildi, o da ertelendi. Muhalif siyasetçilere yönelik daha önceki saldırılarda da ‘teşvik gibi’ kararlar çıkarken iktidar mensuplarına en küçük bir hakarette bile hemen hapis hükmü verilmesi ‘adamına göre ceza’ algısını besledi. Vicdanları yaralayan çifte standartlı yaklaşım adalete güveni zedeledi.

MELİS ÇAKIR

KAVUNCU: MUHALİFLERE HUKUK SOPASI YETMİYOR ALÇAKLAR CESARETLENDİRİLİYOR

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya geçen yıl yumrukla saldıran Sinan Oral’a bin 500 TL para cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakılarak ‘Benzer suçu işlerse’ hükmüyle ödeme de ertelendi. Tepki çeken karar için Kavuncu “Bu zihniyeti ülkeden kazıyıncaya kadar mücadele edeceğiz. Alçaklar cesaretleniyor. Muhaliflere hukuk sopası yetmiyor, paramiliter sopalar tehdit unsuru olarak gösteriliyor” dedi.

ANA MUHALEFET LİDERİNİ LİNÇ EDENE CEZA YOK TWEET ATANA KELEPÇE VAR

Kavuncu hükmü, geçmişteki benzer olayları akıllara getirdi. CHP liderini örgütlü biçimde linç etmek isteyenler birkaç hafta yatıp çıktı. İYİ Parti liderinin evine baskın yapanlar, Gelecek Partili Selçuk Özdağ’a saldıranlar, DEVA Partisi binalarına molotof atanlar hakkında verilen kararlar toplum vicdanını tatmin etmedi. Buna karşı iktidar cenahına yönelik bir tweette bile yasal çerçeve zorlanarak tutukluluk çıktı.

3112krt01a-tum.jpg

MUHALEFETE SALDIRILARA ‘TEŞVİK GİBİ’ KARARLAR

İYİ Parti il başkanı Kavuncu’ya geçen yıl yumrukla saldıran Sinan Oral’a bin 500 TL para cezası verildi. Hükmün açıklanması da geri bırakıldı. Tepki çeken karar için Kavuncu “Muhaliflere hukuk sopası yetmiyor, paramiliter sopalar tehdit unsuru olarak gösteriliyor” dedi. Hüküm geçmişteki benzer olayları hatırlattı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu Ankara’da linç etmek isteyenler birkaç hafta yatıp çıktı. Buna karşı iktidar çevresine yönelik bir tweette bile tutukluluk çıktı. Muhalefete saldırıya cezasızlık yöntemi vicdanlar yaraladı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, geçen yıl 20 Ağustos’ta, Halk TV’de katıldığı yayının ardından Bakırköy’de Sinan Oral isimli yurttaşın yumruklu saldırısına uğramıştı. Olay yerinden kaçan Oral’ın yakalanmasının ardından hakkında ‘basit yaralama’ suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması önceki gün, Bakırköy 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sanık Oral savunmasında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sosyal medyada, Kavuncu’ya yönelik FETÖ iddiası paylaşımlarından etkilendiğini söyledi. “Bunları görünce o anlık sinirle tokat attım, pişmanım. Katılanın avukatı aracılığıyla ve sosyal medyadan gerekli özürlerimi katılana bildirdim, tekrar katılandan özür diliyorum” dedi. Mahkeme, Oral’a bin 500 TL para cezası verdi. Hükmün açıklanması geri bırakılırken Oral benzer bir suç işlemezse para cezasın da ödemeyecek.

kr1-ubgr2.jpg

"ALÇAKLAR CESARELENDİRİLİYOR"

Karara sosyal medya hesabından tepki gösteren Kavuncu, şunları kaydetti: “Bakırköy’de bana saldıran kişiye bin 500 TL ceza verildi. 5 yıl suç işlemezse o da yok. Alçaklığınız, kahpeliğiniz ve onursuzluğunuz ömrünüzün sonuna kadar alnınızda dursun. Sabah sabah bir kez daha iğrendim. Atılan yumruğun onursuzluğunu, kahpeliğini, korkaklığını ve alçaklığını bugün daha ağır hissettim. Andolsun ki bu zihniyeti bu ülkeden kazıyıncaya kadar mücadele edeceğiz. Korkaklar ve onursuzlarla mücadelemiz hiç bitmeyecek. Öyle bir ülke ki alçaklar cesaretleniyor. Atılan iftiralar, saldırılar her geçen gün artıyor. Muhaliflere hukuk sopası yetmiyor, paramiliter sopalar da tehdit unsuru olarak gösteriliyor. Bu ülkeyi size teslim etmeyeceğiz. Sayılı gün kaldı. Bu ucube sistemden bu ülkeyi kurtarmamız lazım. Mankurtların elinden bu ülkeyi kurtaracağız yoksa iklim değişmeyecek. Mevcut zihniyet bu ülkeyi her alanda çürütecek. Görenler, göremeyenlere anlatsın.”

"TWEET ATANA KELEPÇE VAR"

Buğra Kavuncu hakkındaki mahkeme hükmü, geçmişteki benzer olayları da hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara çubuk’ta örgütlü biçimde linç etmek isteyenler birkaç hafta yatıp çıktı. Buna karşı iktidar cenahına yönelik bir tweette bile yasal çerçeve zorlanarak tutukluluk çıktı. Gözaltı işlemi uygulanıp kelepçeli görüntü verildi. Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir programda, ekmek fiyatına gelen zamlar ve ekmeğin kaç TL olması gerektiği ile ilgili tartışma sırasında, “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir” dedi. Ardından iktidar üyeleri tarafından suçlanan Kolivar, hakkında jet soruşturma başlatıldı. ‘Türk Milletini alenen aşağılama’ suçlamasıyla gözaltına alınan Kolivar ancak daha önce attığı tweetler gerekçe gösterilerek ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklandı. Kolivar, 8 gün Marmara (Silivri) Cezaevi’nden tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

MUHALEFET SALDIRIYA GEÇ, İKTİDARA DUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili yazısı nedeniyle hakaretten 2 ay 17 gün hapis cezası alan Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, önceki gün cezaevine girdi. İzmir Aliağa 4 Nolu Kapalı Cezaevi İnfaz Savcılığı’na gieden Serdaroğlu “Bu karanlık günler geçecek. En karanlık günler sabaha en yakın zaman demektir” dedi. İşlemlerinin ardından Kırıklar Açık Cezaevi’ne giden Serdaroğlu, pandemi izni göz önüne alınarak denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. ‘Muhalefete saldırıda geç iktidara saldırıda dur’ tablosu vicdan yaraladı.

SİLAHLI, BIÇAKLI, MOLOTOFLU SALDIRILAR

20 Eylül 2020’de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önünde akşam saatlerinde MHP’li olduğu belirtilen bir grup toplandı. Akşener tepki gösterdiği olayı Twitter hesabından Devlet Bahçeli’yi de etiketleyerek duyurdu. Akşener 20 Mayıs 2021’de Rize İkizdere ziyareti sırasında sözlü saldırıya uğradı. PKK ile işbirliği yapıyorsunuz suçlaması yöneltildi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Ankara’da 13 Ocak 2021’de silahlı saldırıya uğradı. Sanıklardan ikisi 24 gün, diğer üçüncüsü ise 15 gün sonra ‘uzun tutukluluk olabilir’ gerekçesiyle serbest bırakıldı. 7 Kasım 2022’de Diyarbakır’ın Lice ilçesinde DEVA Partisi ilçe binasına molotof kokteyli ile saldırı oldu. Saldırganlar yine kaçarak kayıplara karıştı. Geçen 17 Aralık’ta DEVA Partisi Kağıthane ilçe teşkilatı üyelerine, esnaf ziyareti sırasında kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Olayda 2 kişi yaralanırken, saldırganlar kaçtı. Başta İzmir olmak üzere HDP’ye yönelik saldırılar gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN