Bitlis'te Nakşibendi şeyhi Abdülkerim Çevik silahlı saldırıda öldürüldü

Bitlis'te Nakşibendi şeyhi Abdülkerim Çevik silahlı saldırıda öldürüldü

Milli Görüş hareketine yakınlığı ile bilinen, Nakşibendi tarikatının ileri gelenlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik silahlı saldırıya uğradı. Muhammed Hafit Efendi Mescidi'ne giden Y.Ş. burada görüştüğü Çevik'e silahla ateş açtı. Ağır yaralanan Çevik hayatını kaybetti, şüpheli gözaltına alındı. Çevik'in ölümünün ardından İçişleri Bakanı Soylu "Çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür" paylaşımı yaptı.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde Nakşibendi şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden Bitlis Güroymak Medresesi Başmüderrisi Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Erentepe mahallesindeki Muhammed Hafit Efendi Mescidi'ne giden Y.Ş, burada görüştüğü Çevik'e silahla ateş açtı.

20-01/19/ana-manset-2-1579439069.jpg

3 RUHSATSIZ SİLAH BULUNDU

Ağır yaralanan Çevik, ambulansla kaldırıldığı Güroymak Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından gözaltına alınan Y.Ş.'nin üzerinde 3 ruhsatsız silah bulundu.

20-01/19/ana-manset-2-1579439089.jpg

"ÇOK HÜZÜNLÜYÜM"

Çevik'in ölümünün ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik Allah’a yürüdü. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

20-01/19/50.jpgMilli Görüş hareketine yakınlığı ile bilinen, Nakşibendi tarikatının ileri gelenlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik silahlı saldırıya hayatını kaybetti.

BİTLİS/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN