Biz Türkiye’yi seviyoruz her Suriyeli kötü değil

Biz Türkiye’yi seviyoruz her Suriyeli kötü değil

Şanlıurfa’da adli bir olay gerekçesiyle patlak veren provokasyanlara isyan eden Suriyeli küçük Şerza’nın, babasıyla birlikte çektiği görüntülü mesaj provokatörlerin yüzüne atılan en sert tokat oldu...

Şanlıurfa’da perşembe günü Suriyelilerle başlayan ve 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan gerginlik lince dönüşünce Suriyeli Ahmet Sabra kızı Şerza aracılığıyla Facebook’ta video yayınlayarak sağduyu çağrısı yaptı: İçimizde bazıları iyi, bazıları da çok kötü. Bir Suriyelinin Türkiye’ye kötülük yapmasını asla istemiyoruz.

Şanlıurfa’da Perşembe günü yaşanan ve 2 Türkün öldüğü, aynı aileden 3 kişinin de yaralandığı Suriyeliler arasında yaşanan silahlı kavganın ardından bazı kişilerin Suriyelilere ait işyerlerine saldırıp zarar vermesiyle kentte çıkan gerginlik polisin müdahalesiyle engellendi. Olası durumlara karşı polisin teyakkuzda olduğu kentte Suriyeliler işyerlerini açmazken, bazı Türk esnaf ise işyerlerine ‘Vallahi bilahi Suriyeli değil Urfalıyız’ şeklinde yazılar yazdı. Suriyelilerin işyerlerine zarar veren 30 kişi ile sosyal medya paylaşımları ile halkı provoke eden 15 kişi gözaltına alındı. Çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 639 Suriyeli ise sınır dışı edildi.

BİZ SAVAŞTAN KAÇTIK: Yaşananlarla ilgili sosyal medya hesabından video yayınlayan Suriyeli baba Ahmet Sabra, Türkçe bilen kızı Şerza aracılığıyla sağduyu çağrısında bulundu. Kısa sürede ilgi gören videoda “Merhaba Türk kardeşlerimiz, benim babamın adı Ahmet Sabra benim adım Şerza Sabra size bir mesaj göndereceğim. Suriyeli olarak bize kucak açan Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Bizler Suriyeliyiz. İçimizde bazıları iyi, bazıları da çok kötü. Bir elin 5 parmağı bir değildir. Bütün Suriyeliler iyi veya hepsi kötü diye bir şey yoktur. Bu durumu hiç kabul etmiyoruz. Bizlere kucak açan Şanlıurfalılara bir Suriyelinin Türkiye’ye kötülük yapmasını asla istemiyoruz. Biz sizinleyiz, biz sizi çok seviyoruz. Bize zalimlik yapmayın. Çünkü Allah biliyor biz hepimiz kötü değiliz. Savaştan kaçtık Türkiye’ye gezmek için gelmedik. Bizler de sizinle aynı karardayız. Sizler İslam’da bizim kardeşimizsiniz. Kanımız ve canımız Türkiye’dir” çağrısı yapıldı.

ŞANLIURFA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN