Bodrum ve Milas'ta orman yangını

Bodrum ve Milas'ta orman yangını

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan orman yangınlarına müdahale sürüyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen Bodrum'daki yangın yerleşim yerlerini de tehdit ediyor. Alevler Gökpınar Köyü'ne doğru ilerliyor. Bodrum'da şu ana kadar 30 hektarlık alan yangından etkilendi. Ekipler hava kararmadan yangını kontrol aldı.

Muğla'da iki ilçede orman yangını çıktı. Saat 14.15 sularında Bodrum ilçesi Mumcular Mahallesi Kanalyolu mevkisinde dumanların yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ve orman ekiplerine bildirdi. 

Bölgeye sevk edilen 5 helikopter, 50 arazöz ve 150 orman işçisiyle, rüzgarın etkisiyle yayılan yangına müdahale ediliyor. Yangın yerleşim yerlerini de tehdit ediyor.

19-08/07/yangin2.jpg

Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum'da çıkan orman yangınının rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü söyledi.

Ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaştığını belirten Civelek, "Ekipler yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor" dedi.

Civelek, yangını yakından takip ettiğini, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için de gereken çabanın gösterildiğini ifade etti.

Öte yandan yangın bölgesine, hava ve kara desteği için Aydın'ın Nazilli ilçesi ve İzmir'in yanı sıra yakın illerden destek ekipler çağrıldığı öğrenildi.

19-08/07/yangin7.jpg

VALİLİKTEN BİR KÖYÜN BOŞALTILMASI TALİMATI

Alevlerin Gökpınar Köyü'de doğru ilerlediği ifade edilirken, Bodrum'da şu ana kadar 30 hektarlık alanın yangından etkilendiği bildirildi. Ekipler hava kararmadan yangını kontrol almaya çalışıyor. Valilik, bir köyün boşaltılması talimatını verdi.

MİLAS'TA DA ORMAN YANGINI ÇIKTI

Milas ilçesi Tuzabat Mahallesi mevkisinde de dumanların yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Bölgeye sevk edilen 3 helikopter, 5 arazöz ve 30 orman işçisiyle, rüzgarın etkisiyle yayılan yangına müdahale ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN