Boğaziçi, 'En İyi Küresel Üniversitesi' unvanı ile ilk 200'de

Boğaziçi, 'En İyi Küresel Üniversitesi' unvanı ile ilk 200'de

Üniversiteleri değerlendiren US News & World Report'un hazırladığı 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri' sıralamasında bu yıl 186. sıraya yükselen Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye'nin 'En İyi Küresel Üniversitesi' unvanı ile ilk 200'e girdi.

Boğaziçi Üniversitesi, üniversiteleri değerlendiren US News & World Report'un hazırladığı 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri' sıralamasında bu yıl 186. sıraya yükseldi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, US News & World Report internet sitesinin hazırladığı 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri' sıralaması 2020 verileri açıklandı. 

Otuz yıldan bu yana gerçekleşen ve üniversiteleri akademik araştırma performansı, küresel ve bölgesel itibar gibi kriterler üzerinden değerlendiren US World & News Report listesinde bu yıl Türkiye'den 46 üniversite yer aldı. Geçtiğimiz yıl ise değerlendirmeye 27 Türk üniversitesi girmişti.

TÜRKİYE'DEN LİSTEYE GİREN TEK ÜNİVERSİTE

Geçen yılki sıralamada dünyada 234. sıraya yerleşen Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl 186. sıraya yükselerek Türkiye'nin 'En İyi Küresel Üniversitesi' unvanı ile Türkiye'nin ilk 200'e giren tek üniversite oldu.

Çin, Asya, Güney Kore gibi ülkelerin yer aldığı Asya üniversiteleri arasında değerlemeye alınan 590 üniversite arasında geçen sene 29. sıradayken bu sene 21. sıraya yükselen Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl 750 üniversite arasından sıyrılarak "fizik" alanında dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesi arasına 60. sıradan girdi. Üniversite, geçtiğimiz yıl da "fizik" alanında dünyanın en iyi 66. üniversitesi olmuştu.

İSTANBUL/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN