Bu ayıbı kaç turist kapatır

Bu ayıbı kaç turist kapatır

İstanbul’daki tramvay duraklarına Çince tabela asılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Doğu Türkistan’da milyonları işkence kamplarında tutan Pekin’e jest projesinin iptal edilmesini isteyen STK’lar imza kampanyası başlattı. İBB’den ise ayıba karşı turist savunması geldi. İBB açıklamasında “Turist sayısını artırmak için ‘Çeviri Tabela’ projesi başlattık. İlk uygulama Çin bayramı için tatile gelen 400 bin kişiye yönelik hayata geçirildi. Ramazan’da Arapça, Nevruz’da Farsça, Paskalya’da Rusça tabela eklenecek” denildi.

Çin’in, Uygur Türklerine uyguladığı sistematik soykırıma rağmen başlatılan ve tepkiyle karşılanan ‘Çince tabela’ uygulamasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’den (İBB) açıklama geldi. Açıklamada şehre gelen turist sayısını artırmak ve yabancı ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla ‘Çeviri Tabela’ isimli yeni bir proje başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, özellikle yabancı turistlerin yoğun olarak geldiği Tarihi Yarımada ve çevresinde uygulanacak çalışma kapsamında, ulaşım sistemleri ile yönlendirme tabelalarına yılın belirli zamanlarında değişecek geçici çeviri yazıları asılmaya başlandığı belirtildi.

Projenin ilk uygulamasının, Çin’in 70. kuruluş yıl dönümü (Çin Milli Bayramı) nedeniyle İstanbul’a tatile gelen 400 bin civarındaki turiste yönelik olarak başlatıldığı ifade edildi. İBB, İstanbul’un turizm potansiyelini geliştirmek hedefiyle başlattığı ‘Çeviri Tabela’ projesi doğrultusunda, Ramazan ve Kurban bayramlarında Arapça, evrz bayramında İranlı turistler için Farsça, Paskalyada ise Ruslar için Rusça çeviri tabelaları asılacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN