Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den sağanak ve toz taşınımı uyarısı

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den sağanak ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, Kırklareli ve Edirne başta olmak üzere 20 ilde sağanak yağış beklenirken Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise toz taşınımının etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre 20 ilde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Bazı bölgelerde sağanak yağışla birlikte sisin görülmesi ve yer yer toz taşınımının meydana geleceği açıklandı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Salı günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne, Kırklareli, Sivas, Kayseri ve Malatya çevreleri ile Kastamonu ve Karabük'ün güneyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

MARMARA

Parçalı bulutlu Salı Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, yarın doğusu çok bulutlu, Kayseri ve Sivas çevrelerinin öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu Salı Karabük ve Kastamonu'nun güneyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, yarın iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu, Salı bölgenin doğusu ile Malatya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, yarın zamanla doğusu parçalı ve çok bulutlu, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

1.png2.png3.png4.png5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN