Bu kafede herkes işaret dili konuşuyor

Bu kafede herkes işaret dili konuşuyor

Bursa’da işitme ve konuşma engelli bireylerin gittikleri kafelerde garsonlarla iletişim kurmakta zorlandığını fark eden Hacı Özkan, önce işaret dili eğitimi aldı. Ardından ihtiyacı olan çocuklara bağışlanmak üzere 5 lira karşılığında işaret dili eğitimi kursları verdi. Bununla da yetinmeyen 22 yaşındaki insanlık gönüllüsü ‘İşaret Dili Atölye Kafe’yi açtı. Tüm çalışanların bu dili bildiği mekanda, işaret dili öğrenmek isteyen kişilere 3 kitap getirmesi karşılığında ders veriliyor.

Bursa’da engelli bireyler ile iletişim kuramayınca bunu kendisinde bir eksiklik olarak gören üniversite öğrencisi Hacı Özkan, işaret dili eğitimi aldı. Özkan, engelli bireylerin kendilerini rahat hissedebilecekleri sosyal ortamı oluşturmanın hayalini de kurdu ve ‘İşaret Dili Atölye Kafe’yi açtı. Tüm çalışanların işaret dili bildiği kafeye gelen işitme ve konuşma engelli bireyler, siparişlerini kolaylıkla verirken aynı zamanda sosyalleşme imkanı buluyor. Özkan, “Bütün işleri arkadaşlarımızla yaptık. Gündüzleri derslerimize gidip akşamları tadilatlarımızı tamamladık” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN