Bu vahşeti birlikte durduralım

Bu vahşeti birlikte durduralım

Türkiye, Emine Bulut cinayetinin şokunu atlamadan, bir vahşet de Gaziantep’te yaşandı. Boşanma aşamasındaki eşini, doğum yaptığı hastanede bıçaklayan canavarın pervasızlığı kanayan yaraya acil neşter vurulması gerçeğini gösterdi. Bu vahşeti üreten hastalıklı zihniyeti yok etmek için caydırıcı yasalar yanında eğitimden medyaya birçok alanda yeni düzenlemelere ve ortak çabaya ihtiyaç var.

Kırıkkale’de eski eşi Fedai Varan (43) tarafından hunharca katledilen Emine Bulut ‘un ölümü (38), kadına yönelik şiddete karşı çözüm için kararlı adımlar atılması gerektiğini yüzümüze haykırdı. Cinayetle ilgili iddianamede de, Bulut’un son anlarında eski eşini sakinleştirmeye çalıştığı belirtildi. Cani kocanın, tekrar evleneceğini belirten Bulut’a “Gider paşa gibi yatarım hiç sıkıntı değil” şeklinde mesaj attığı da kaydedildi. Bulut’un cinayetten yarım saat önce kendisini tehdit eden eski eşinden şikâyetçi olmak için kızıyla birlikte polis merkezine gittiği de öğrenildi.  

19-08/25/mans.png

Türkiye’nin yüreğini parçalayan cinayetten sonra kadına yönelik vahşet 3 ayrı yerde daha ortaya çıktı. İlk olay Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Ahmet Y. (35) ile 8 yıl önce evlenen Güldane Y. (28), 3’üncü çocuğuna hamile iken 6 ay önce eşinin kendisine şiddet uyguladığı gerekçesi ile babasının evine yerleşti. Genç kadın, Ahmet Y.’ye de boşanma davası açtı. Önceki gün doğum için hastaneye giden genç kadın, öğle saatlerinde, erkek bebek dünyaya getirdi. Ahmet Y. de annesi ile bebeğini görüp hastaneden ayrıldı. 

Gece saatlerinde yeniden hastaneye gelen Ahmet Y., eşini eve dönmesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Ancak genç kadın teklifi kabul etmeyip eşinin hastaneden ayrılmasını istedi. Cani koca ise yanında getirdiği bıçakla eşini başından, kolundan ve yüzünden yaralayıp dövmeye başladı. Genç kadının ablası Seda Güvercin müdahale etti. Hastane güvenliği ise Ahmet Y.’yi etkisiz hale getirdi. Polisler de cani kocayı gözaltına aldı. Dişleri kırılan, başından, kolundan ve yüzünden bıçaklanan Güldane Y. ise hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. 

İkinci vahşet de Bursa’da meydana geldi. Bir süre önce cezaevinden çıkan Esengül T. ile eşi Serdar T. arasında tartışma çıktı. Serdar T, eşini tabancayla vurarak olay yerinden kaçtı. Genç kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Zanlı ise bir parkta yakalandı. Son olay ise Ardahan’a bağlı Küçüksütlüce köyünde yaşandı. İddiaya göre, Oğuz K.(35), eşinin gece yatakta olmadığını fark etti. Dışarı çıkıp eşini arayan Oğuz K., Birgül K.’nin (26) evlerinin yanındaki ahırda başından tabancayla vurulmuş halde buldu. Genç kadının hayatını kaybettiği belirlendi.  Cinayet şüphesinden dolayı da Oğuz K. (35) gözaltına alındı. 

ÇİRKİN MESAJA GÖZALTI

Öte yandan İzmir’de eşiyle boşanma sürecinde olan S.Ç. ile Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı M.Ö.’nün Bulut cinayetini savunan mesajlar yayınlama M.Ö. için suç duyurusunda bulundu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN