Bu Yeni Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat! Çok Sayıda Kişinin Banka Hesapları Boşaltıldı!

Bu Yeni Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat! Çok Sayıda Kişinin Banka Hesapları Boşaltıldı!

Banka hesaplarınızın sıfırlanması, çalınması ve tüm paranızın yok olması artık kadar zor değil. Tabi ki bu bilgisayar korsanları için geçerli. Bunun için tek yaptıkları birkaç basit program ile cep telefonunuza veya bilgisayarınıza kolayca sızmak...

Eğer sanal dolandırıcılar bunu gerçekleştirebiliyorsa o zaman tek bir banka olmasının yanı sıra diğer banka hesaplarınızın da tehlikede olması söz konusu olabilir. Bunlara ek olarak bir de akıllı telefonlar üzerinden kripto para işlemleri gerçekleştiriyorsanız işte bu durum daha kötü. Çünkü paranızın yok olması sadece bu yöntem sayesinde oluyor. İşte detaylar...

Herkesin bildiği gibi bankadan bankaya transfer yapılırken, işlemi yapan kişinin de mutlaka banka ve BDDK tarafından onay almış bir banka hesabının olması gerekiyor. Bu nedenle bu alana hiç bulaşmadan farklı yöntemler uygulanmaya başladılar. Örnek verecek olursak, kripto para borsaları üzerinden para işlemleri gerçekleştiriyorsanız, bildiğiniz gibi bankadan borsaya para gönderme işlemi gerçekleştirirken sadece kişinin kendisine ait banka hesabından ödeme yapılmasına müsaade edilir. Yani bir kişinin banka hesabından farklı bir kişinin adına kayıtlı olan kripto para borsasına ödeme yapılamaz. İşte dolandırıcılar bu yöntem sayesinde milyonlarca parayı çaldılar.

1-003.jpg

TELEFONUNUZA SIZIP PARANIZI KRİPTO BORSALARINA DAĞITIYORLAR

Dolandırıcılar ilk olarak cep telefonunuzu hedef aldıktan hemen sonra telefonunuza sızıyor. Daha sonra birkaç hafta boyunca sizin gerçekleştirmiş olduğunuz işlemler ve hareketler basit bir yapay zeka sayesinde takip ediliyor ve hangi saatler arasında telefonunuzu kullanmadığınızı tespit ediyor. Bu işlemi bitirdikten sonra siz uyurken akıllı telefonunuza sızarak tüm bilgilerinizi ve bankanızda bulunan nakit, döviz ve altın yatırımlarınızı kripto para borsasına aktarıyorlar. Bu esnada telefonu sessize almaları sayesinde sizin hiç bir şeyin farkında olmuyorsunuz. Kripto para borsasına aktarılan paralar ile en ucuz transfer ücret bedeline sahip olan LTC ya da dolandırıcılar hangisini isterse o kripto parayı satın alarak kendine ait yurt dışı kripto para borsalarına transfer yapıyorlar.

TRANSFER EDİLEN PARALARIN İZİ ASLA SÜRÜLEMEZ!

İlk olarak Türk veya kullandığınız kripto para borsasına daha sonra yurt dışına ait borsalara aktarılıyor. Bu sayede takip edilmesi neredeyse imkansız hale geliyor. Bu esnade bankanın veya siber suçlar şubesi duruma hiç bir şekilde müdahale edemiyor. Çünkü paralarınız sizin adınıza blockchaine aktarılıyor, sonra blockchain ağında izi sürülemez bir şekilde parça parça transferler ediliyor ve dünyanın her yerine dağıtılıyor. Bu durum başına gelmesini istemeyen kişilerin tek yapması gereken iPhone kullanmak, ya da resmi olmayan hiçbir WhatsApp’tan bile gelen dosyayı yüklememek, tanımadığınız insanlardan gönderilen bağlantılara tıklamamak ve mümkünse herkese açık olan internet ağlarına bağlanmamak gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN