Konya denildiğinde akla hububat üretimi gelirken dağlık ilçelerde alternatif üretimde yeni çalışmalar yapılıyor. Çiftçi bulduğu toprağa onu serpiştiriyor çuvalla para kazanıyor. Topraktan bereket yağdıran ürün dünyanın dört bir yanında tüketiliyor. İşte tüm detaylar…
Konya'nın neredeyse tamamında tarımsal üretim çalışmaları yapılmaktadır. Konya ovasında hububat üretimi zirveye ulaşırken dağlık ilçelerde alternatif bitkileri yönelim arttıkça artıyor. Konyalı çiftçiler ektiği alternatif ürünlerle çuvallarla para kazanıyor.
TÜRKİYE'NİN TARIM ŞEHRİ
Türkiye genelinde tarımsal üretim her geçen yıl katlanarak artmaya devam ediyor. Çiftçilere destekler her yıl artış gösterirken Konya Ovası’nda buğday, arpa, mısır, yonca, pancar ve ayçiçeği gibi çok sayıda bitki üretimi yapılmaktadır. Dağlık ilçelerde ise Çiftçiler alternatif ürün arayışına girerken son yılların gözde ürünü mantar oluyor.
Hem Türkiye'de hem de dünyada çok sık kullanılan mantar birçok yemeğin baş tacı oluyor. Toprakla buluşan mantarlar çiftçiye de ciddi anlamda kazanç sağlıyor. Son yılların en çok ekilen ürünleri arasında yer alan mantar Türkiye'nin dört bir yanında yetiştirilmeye devam ediyor.
TÜRKİYE'NİN HER YERİNE YAYILACAK
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, teknik personellerle birlikte ilçede mantar üretimi yapan çiftçilerle bir araya geldiğini belirtti. Üreticileri ziyaret ederek sahada inceleme yaptıklarını dile getiren Özver, mantar yetiştiricilerine tarımsal desteklemeler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Mantar yetiştiriciliği ve pazarlama üzerine bilgi alışverişinde bulunan çiftçiler herhangi bir sorunla karşılaşması durumunda kurumdan destek alabilmektedir.
Her yıl katlanarak artan mantar üretimi Konya genelinde de yaygınlaşmaya başladı. Maddi açıdan yüksek kazanç sağlayan mantar üretiminde seralarda yetiştirmek için de devlet tarafından destek sağlanıyor.