Burdur Valisi'nden Salda Gölü çıkışı: Salda'ya izinsiz çivi çakanın elini kırarlar

Burdur Valisi'nden Salda Gölü çıkışı: Salda'ya izinsiz çivi çakanın elini kırarlar

Millet Bahçesi olarak yeniden projelendirilen, daha sonra büyük tepki çeken Salda Gölü'ne ilişkin açıklama yapan Burdur Valisi Hasan Şıldak "Salda Gölü Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile 18 Özel Çevre Koruma Planı içerisinde olup, bu alan içinde hiçbir yapılaşmaya izin vermiyoruz. Salda Gölü ve çevresine izinsiz bir çivi çakanın elini kırarlar" dedi.

Türkiye'nin ilk ziyarete açılan mağaraları arasında yer alan İnsuyu mağarasının çevre düzenlenmesi açılışına katılan Burdur Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü'nün korunması hakkında açıklamalarda bulundu.

Salda Gölü'nün Özel Koruma Planı ile korunduğunu hatırlatan Şıldak, Burdur’un özellikle geçen yıl turizmden çok büyük pay aldığını söyledi.

Şıldak "Salda Gölü Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile 18 Özel Çevre Koruma Planı içerisinde olup, bu alan içinde hiçbir yapılaşmaya izin vermiyoruz. Salda Gölü ve çevresine izinsiz bir çivi çakanın elini kırarlar. Bunu ben bir il valisi olarak söylüyorum. Burdur’un tarihi yerlerine önem veriyoruz. Özellikle son zamanlarda Salda Gölü'nün Çevre Koruma Planı'na aykırı davrananlara asla izin vermeyeceğiz, buna kimse yeltenmesin" diye konuştu.

BURDUR/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN