Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? İşte İOKBS bursluluk sınavı sonuçları sorgulama

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? İşte İOKBS bursluluk sınavı sonuçları sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik olarak düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları meb.gov.tr adresinde erişime açıldı. İlk burs ücreti ekim ayında velilerin hesaplarına yatırılacak. İşte, İOKBS bursluluk sınavı sonuçları sorgulama ekranı...

Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen bursluluk sınavı sonuçları açıklandı. Koronavirüs nedeniyle ertelenen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde düzenlenen İOKBS sınavı 5 Eylül 2021 tarihinde yapılmıştı. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğrenci TC kimlik numarası ile sorgulanabiliyor.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınavı sonuçları 28 Eylül 2021 Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edildi.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nda (İOKBS) 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ter döktü. MEB tarafından yapılan açıklamada, "Bakanlığımızca ilköğretim 5, 6, 7, 8. ile ortaöğretim hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik bursluluk sınavı sonuçları açıklandı" denildi.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi halinde 'Sınav Sonuç Belgesi'ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verebilecek.

MEB İOKBS SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

ortaokul-ogrenci-ve-velilerine-guzel-haber-h41735-c0416.jpg

İOKBS BURSLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Öğrenci bursları, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen ekim ayı başından itibaren ödenir.

Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun'un 7. maddesinde belirtilen, "Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez" hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz.

İOKBS SINAVINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

a) Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar; soruların, cevap anahtarlarının ve sınav sonuçlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 takvim günü içerisinde ÖDSGM resmi internet sayfasında (odsgm.meb.gov.tr) yer alan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM'ye yapılabilecektir.

b) Elektronik ortamda veya yazılı olarak yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla 20 TL (KDV dahil) sınav itiraz ücreti yatırılması gerekmektedir. Yazılı yapılan itirazlarda, ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen öğrencilerin başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

c) 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç) 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d) Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

e) İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacak.

f) Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN