Camiye yakın binaya verilen içki ruhsatına CHP karşı çıktı AK Parti, MHP ve BBP kabul etti

Camiye yakın binaya verilen içki ruhsatına CHP karşı çıktı AK Parti, MHP ve BBP kabul etti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde ilginç bir tartışma yaşandı. Cami, üniversite ve kamu kurumlarının bulunduğu bir AVM'ye "alkol ruhsatı" Manisa Belediyesinde oylandı. Oylamada CHP mekanın cami ve kamu kurumlarına yakın olması nedeniyle ret oyu kullanırken, AVM'ye AK Parti, MHP ve BBP'nin oylarıyla "alkol ruhsat izni" verildi.

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ağustos ayı oturumunda cami, üniversite ve kamu binalarına yakın olan bir AVM'ye alkol ruhsatı verilmesi konusunda yapılan oylamada Cumhur İttifakı anlaşamadı. CHP grubu koşulları yerine getirmeyen bazı işletmelere içkili mekan ruhsatı verilmesini doğru ve etik bulmadıkları gerekçesiyle ‘Ret’ oyu kullandı.

CHP’nin bu yaklaşımına AK Parti, BBP ve MHP'li bazı meclis üyeleri de katıldı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü de “Bu konu komisyona gitmesi gerekir” görüşüne rağmen Başkan Cengiz Ergün “Bugün bu madde oylanacak ” dedi. Oyların eşit çıkmasıyla birlikte Başkan Ergün’ün iki oyu ile içkili yer ruhsatı bıçak sırtı meclisten geçti.

Pencere TV'den Ahmet Ünsal'ın haberine göre; Manisa Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısına Yunusemre ilçesine bağlı Uncubozköy Mahallesi’nde bulunan Manisa Meydan AVM’nin içkili yer olarak tespit edilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonlarının talebi damga vurdu.

CHP grubu normal koşulları oluşturan yüzlerce alkol ruhsatı bekleyenler olmasına karşın koşulları yerine getirmeyen bazı işletmelere içkili mekan ruhsatı verilmesini doğru ve etik bulmadıkları gerekçesiyle ‘Ret’ oyu kullandı. CHP’nin bu yaklaşımına bazı AK Parti, BBP ve MHP'li meclis üyeleri de katıldı.

MHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü de “Bu konu komisyona gitmesi gerekir” görüşüne rağmen Başkan Ergün “Bugün bu madde oylanacak” dedi. Oyların eşit çıkmasıyla birlikte Başkan Ergün’ün iki oyu ile içkili yer ruhsatı bıçak sırtı meclisten geçti.

“'Bu içkili madde' ne yaman çelişkilidir”

Meydan AVM’nin bulunduğu alanın etrafında Manisa Adalet Sarayı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Tıp Fakültesi, Manisa Emniyet Müdürlüğü ve Manisa Müftülüğü hizmet binası bulunuyor.

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli “Bu içkili maddede ne yaman çelişkilidir ki milliyetçi muhafazakar olarak kendini addeden zat şimdi içki ruhsatı vermeye çalışıyor. Nereye vermeye çalışıyor. Hemen tarif edeyim ben size. Bu 100 metre kare içerisinde Tıp Fakültesi var. Adliye var, emniyet var, kaymakamlık var, Diyanet İşleri var. Böyle yer olmayan onlarca ruhsat başvurusuna şimdiye kadar herkes ret oyu vermiştir. Bu yaman çelişkiyi anlamakta zorluk çekiyorum. Hem milliyetçiyiz hem muhafazakarız hem bunu derken bu belediye meclisinde üç ayda bir içki ruhsatı veriyorsunuz. Bizde CHP Grubu olarak 13. Maddeye ret veriyoruz” dedi.

“Ret oyu verenler yiyip içiyorlar”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, bu maddeyi oylayacaklarını söyledi. Ergün, insanların Manisa yerine İzmir’e kaçtığını ifade etti. Ergün, ret oyu verenlerin OSB’deki hotel de yiyip içtiğini kaydetti. İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Gökhan Köse ise “Madde evet veriyoruz” dedi.

“Emniyet buraya olumlu görüş vermez”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, belediye olarak çok alkollü yer ruhsatı verdiklerini belirterek, içkili yer belirlenen alanın müftülüğü yakın olduğunu ifade etti, bu yüzden çekinceli davrandıklarını vurguladı. Emniyetin buraya olumlu görüş vermeyeceğini belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, bulunan alanın alışveriş merkezi olduğu için büyükşehir meclisine geldiğini kaydetti.

Manisa’nın MHP'li Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, meclisin kararını ilgili Yunusemre Kaymakamlığına soracaklarını dile getirerek “İlgili kaymakamlığa meclisimizin aldığı kararla birlikte bir görüş yazısı yazacağız. Kaymakamlık makamından gerekli olumlu görüş alınmadığı takdirde ruhsatın verilmesi mümkün olamaz” dedi.

Oylamada Cumhur İttifakı ikiye bölündü

Konuşmaların ardından ruhsat teklifi oylamaya sunuldu. Maddeye CHP ve BBP’li meclis üyelerinin yanı sıra hem MHP hem de AK Parti grubundan da ret oyu verenler oldu. Özellikle bazı AK Partililerin çekimser kalması dikkatlerden kaçmadı. MHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, burada bir siyaset yapılmak istendiğini kaydetti. Güzgülü komisyona gitmesi gerektiğini kaydetti.

Oylama 25 evet, 25 hayır çıktı. Başkanın oyu iki oy sayılınca Başkan Ergün kabul edilmesi yönünde oy verdi. Böyle olunca madde 27 oyla alarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN