Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul, İzmir Manisa sallandı | Son depremler

Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul, İzmir Manisa sallandı | Son depremler

Son dakika deprem haberi: Çanakkale Ayvacık açıklarında 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Ege ve Marmara'da paniğe neden olan deprem, başta İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir, Tekirdağ ve Kırklareli olmak üzere bir çok ilde hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise 5.3 açıklaması yaptı.

Çanakkale'de meydana gelen deprem Marmara ve Ege'yi salladı. İstanbul başta olmak üzere çevredeki illerde paniğe neden olan depremin büyüklüğünü Kandilli, 5.3 olarak açıkladı. AFAD ise Çanakkale Ayvacık merkezli depremin 5.0 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

İSTANBUL'DA DEPREM PANİĞİ

Çanakkale'de 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 21:25 ssularında hissedilen sarsıntı korkuya neden oldu. Deprem İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve çevre illerde hissedildi. İstanbul'da yaşayan sosyal medya kullanıcıları depremle ilgili çok sayıda paylaşım yaptı. Deprem paylaşımları kısa sürede TT oldu. 

İstanbul’da sarsıntıyı hisseden vatandaşlar panik içinde evlerinden çıktı. Tekrar deprem olma ihtimalinden korkan vatandaşlar bir süre sokakta bekledi. Depremi hisseden bir vatandaş, "Bir anda sarsıntı oldu. Herkes dışarıya kaçmaya başladı. Ben de deprem olduğunu anladım. Panikledi insanlar. Depremi hissedenler dışarı kaçtı" dedi.

Depremi hisseden vatandaşlar korku içinde sokağa koştuklarını ifade etti.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği ise şehirde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Saat 22.15 itibariyle GAMER, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve diğer haber merkezleriyle yapılan görüşmelerde; Çanakkale Ayancık merkezli deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır.

GÖKHAN: MERKEZDE HASAR YOK

Çanakkale'de meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem korku yarattı. Depremin ardından açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ''Yaklaşık 45 saniye sürdü, merkezde yıkıntı yok'' açıklamasını yaptı.

19-02/20/ekran-resmi-2019-02-20-215337.png

AFAD: MERKEZ ÜSSÜ AYVACIK

AFAD yaptığı açıklamada deprem üssünü Çanakkale Ayvacık olarak açıkladı. 5.0 şiddetindeki deprem Ege ve Marmara'da hissedildi.

AFAD: 22:42'de Ayvacık'ta 3.6 büyüklüğünde artçı bir deprem daha meydana geldi

19-02/20/deprem.jpg
Çanakkale'de vatandaşlar panikle dışarı çıktı. 

VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI

Depremin ardından Çanakkale'deki halk sokağa döküldü. Bir vatandaş "Deprem çabuk geldi çabuk gitti, çok şiddetliydi" diye konuştu.

Deprem, Tekirdağ ve Kırklareli’de de hissedildi. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde saat 21.23’de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem Tekirdağ ve Kırklareli’de de hissedildi. Kısa süren depremde bazı vatandaşlar panikle kendilerini dışarı attı.

Bursa, İzmir, Manisa gibi illerde hissedilen son depremle ilgili aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

SON DEPREMLER

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN