Çavuşoğlu: Fransa YPG tutumunu gözden geçirmeli

Çavuşoğlu: Fransa YPG tutumunu gözden geçirmeli

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi ile bir görüşmeye gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Fransa, Suriye meselesinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye ilişkin tutumunu gözden geçirmeli" açıklamasında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Paris'te PYD heyeti ile bir araya gelmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fransa, Suriye meselesinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG'ye ilişkin tutumunu gözden geçirmeli." dedi.

Çavuşoğlu, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'i Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda kabul etti. 

Görüşmenin ardından Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Fransa'yla ikili ilişkilerimize önem veriyoruz. Ticari ve ekonomik ilişkilerimizin artması memnuniyet verici. Fransa, Suriye meselesinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG'ye ilişkin tutumunu gözden geçirmeli." ifadelerini kullandı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN