Çavuşoğlu: Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye gitmesi son derece doğal

Dışişleri Bakanı Çavuşoğl, New York'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Amerika'ya yapacağı ziyaretle ilgili açıklamalar yapan Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun yurtdışındaki temasları son derece doğal" dedi. Öte yandan F16 konusunda müzakerelerin “olumlu” bir şekilde devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, “Bize şartlı F16 antlaşması önümüze koyarlarsa kabul etmeyiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York eyaletinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9-13 Ekim tarihleri arasında ABD'nin başkenti Washington'a yapacağı ziyaretle ilgili soruya Çavuşoğlu, "Yurtdışında temasların olması son derece doğal. Muhalefetin de Türkiye'nin ana meselelerinde neredeyse iktidar kadar sorumluluğu var. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun yurtdışındaki temasları son derece doğal." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun açıklaması şöyle;

"Yurtdışında temasların olması son derece doğaldır. Dış politikada ana sorumluluk iktidarda. Ancak muhalefetin de sorumluluğu var. Muhalefetin de Türkiye'nin ana meselelerinde neredeyse iktidar kadar sorumluluğu var. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun yurtdışındaki temasları son derece doğal."

"ŞARTLI F16 ANLAŞMASINI KABUL ETMEYİZ"

Basın toplantısında F16 konusunda müzakerelerin “olumlu” bir şekilde devam ettiğini bildiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Bize şartlı F16 antlaşması önümüze koyarlarsa kabul etmeyiz” dedi. Çavuşoğlu, “Biz ABD yönetimine şunu da söylüyoruz, gerek teknik görüşmelerde gerek siyasi görüşmelerde; bizim elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde biz olmayız. Bir NATO üyesinin bir diğer NATO üyesine böyle kısıtlamalar getirmesi kabul edilir bir şey değil. Yunanistan Başbakanı'nın Washington'a gelmesinden sonra Yunan lobisi, Ermeni lobisi gibi bazı lobilerin buna karşı çıktığını biliyoruz. Ama Türkiye'ye verilmesi konusunda destek veren lobilerin olduğu da bir gerçek.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN