Çavuşoğlu: Yeni Zelanda'daki katliamda iki Türk yaralandı

Çavuşoğlu: Yeni Zelanda'daki katliamda iki Türk yaralandı

Yeni Zelanda'daki nefret katliamını kınayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Yeni Zelanda'daki katliamda iki Türk yaralandı, hayati tehlikeleri yok" açıklaması yaptı. Çavuşoğlu "Terörle mücadele hem Türkiye hem de Avrupa Birliği için önemlidir. Türkiye'nin güvenliği AB'nin güvenliğinden ayrı tutulamaz" dedi.

Yeni Zelanda'daki nefret katliamını kınayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok" diye konuştu.

Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komisyonunun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile ortak basın toplantısı düzenledi.

AP TÜRKİYE RAPORUNA TEPKİ

Çavuşoğlu, "Terörle mücadele hem Türkiye hem de Avrupa Birliği için önemlidir. Türkiye'nin güvenliği AB'nin güvenliğinden ayrı tutulamaz" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporunu da eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "AP'nin sağduyulu bir karar aldığını söylememiz mümkün değil ama ilk defa kabul edilemez rapor aleyhinde oy verenlerin sayısının arttığını görmek de, AP'de de sağduyulu siyasetçi sayısının arttığının göstergesidir" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, "Vize muafiyetiyle ilgili 6 kriter kaldı. Önümüzdeki süreçte bunları tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN