Çavuşoğlu'ndan İzlanda'daki saygısızlığa tepki: Gereği yapılacak şüpheniz olmasın

Çavuşoğlu'ndan İzlanda'daki saygısızlığa tepki: Gereği yapılacak şüpheniz olmasın

İzlanda'da Milli Takım kafilesinin saatlerce pasaport kontrolünde bekletilmesine tepki gösteren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Milli Takımımızın maruz kaldığı muamele diplomatik teamüller bakımından da insani bakımdan da kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın da "Milli takımımıza İzlanda’da yapılan saygısızlık kabul edilemez ve gereği yapılacaktır" dedi.

İzlanda'nın Keflavik Havalimanı'nda Milli Takım kafilesi, ülkeye girişleri sırasında yetkililerce yaklaşık 2 saat pasaport kontrolünde bekletilmesiyle ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Milli Takımımızın İzlanda Havaalanı'nda gördüğü muamele kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Milli takımımıza İzlanda’da yapılan saygısızlık kabul edilemez ve gereği yapılacaktır. Girişim başlatılmıştır. Devletimiz ve milletimiz milli takımın yanındadır." değerlendirmesinde bulundu.

Kalın, en güzel cevabı milli takımın sahada vereceğini belirtti.

"İZLANDA ÖZÜR DİLEMELİ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İzlanda makamları, insani olmayan, sporun ruhuna uymayan ve diplomatik açıdan asla kabul edilmeyecek bu davranışların sorumlusudur. Milli takımımıza yapılanlar bir nevi şiddettir. İzlanda makamları bu 'ilkel' uygulama için özür dilemelidir. Bu yanlışı telafi edecek adımlar atmalıdır. Milli takımımıza selam gönderiyoruz, tüm milletimizin desteğinin onlarla olduğunu biliyorlar. İlkel davranışlara, sporun ruhuna uygun başarılar elde ederek en iyi cevabı vereceklerine inanıyoruz. Yüreğimiz milli takımımızla" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda lider durumda bulunan Türkiye, dördüncü maçında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Yarın oynanacak mücadele için İzlanda'ya giden Milli Takım, İzlanda'nın Keflavik Havalimanı'nda skandal bir uygulama ile karşılaştı.

Reykjavik yakınlarındaki Keflavik Havalimanı'ndan paylaşım yapan Burak Yılmaz, "6.5 saat yolculuk yaptık. 3 saattir bekliyoruz. Bizi İzlanda'ya almıyorlar. Böyle bekliyoruz 3 saattir ve bizi almıyorlar." ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu TRT Spor'a "İçeride fazladan bir arama yapıldı, bekletildik. Gerildik. Gerek yoktu " açıklamasını yaptı. Belözoğlu'nun açıklaması esnasında ise İzlandalı bir taraftar, mikrofon tutar gibi tuvalet fırçası uzattı. Söz konusu taraftar, daha sonra gözden kayboldu.

Ayrıca, Milli Takım oyuncularımızın bavullarının aşırı detaylı şekilde arandığı kaydedilirken, pasaport kontrolünde de uzun süre bekletildiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN